Με 60.000 λίρες μπορείτε να πάτε και την παρέα σας βόλτα με ένα Monster Truck


Monster Trucks υπάρχουν αρκετά, ειδικά στις ΗΠΑ, αλλά αυτά που έχουν και θέσεις για οχτώ επιβάτες είναι λίγα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MAYHEM
  • 27/11/2020

Τα Monster Trucks, το ύψος των οποίων είναι ανάλογο μιας… διώροφης κατοικίας, είναι δημοφιλή κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου πολλοί τα χρησιμοποιούν τόσο για να μετακινούνται όσο και για να κάνουν διάφορα show.

Στην Ευρώπη είναι ελάχιστα -στη Μεγάλη Βρετανία για παράδειγμα είναι μόλις 8- και χρησιμοποιούνται κυρίως για το δεύτερο εντυπωσιάζοντας τους θεατές με τα να περνούν πάνω από αυτοκίνητα και να σκαρφαλώνουν όπου μπορεί να φανταστεί κανείς.

To συγκεκριμένο των φωτογραφιών μας, που είναι ένα από αυτά τα οχτώ και είναι γνωστό ως Mayhem, έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς όπως βλέπετε έχει στην καρότσα του συνολικά οχτώ θέσεις προκειμένου να μπορούν και ισάριθμοι επιβάτες να μπορούν να δουν τον κόσμο από ψηλά.

Η βάση του είναι ένα Chevrolet Silverado 2500HD μοντέλο του 2013, ενώ η μετατροπή του έγινε την ίδια χρονιά από την TNT Monster Trucks που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη. Οι κινητήρας του παραμένει ο στάνταρ V8 των 6.000 κυβικών, έχει διατηρηθεί τόσο ο κλιματισμός όσο και το ηχοσύστημα, ενώ όλα τα άλλα έχουν αλλάξει.

Έτσι και πέρα από την κατασκευή που το σηκώνει ψηλά οι τροχοί είναι 66 ιντσών και στρίβουν και οι πίσω, ενώ υπάρχουν διπλά χειριστήρια προκειμένου να μπορεί και ο συνοδηγός να πατήσει το φρένα. Αν σας ενδιαφέρει το Mayhem θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Bonhams και αναμένεται να βρει καινούργιο ιδιοκτήτη έναντι 50 με 60 χιλιάδων λίρων Αγγλίας.