Με 7 νέα concepts η Mitsubishi στην έκθεση του Τόκιο


Δυναμικό παρών θα δώσει η Mitsubishi στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο με 7 νέα πρωτότυπα τα οποία όλα θα μπορούσαν άμεσα να περάσουν στην παραγωγή. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/12/2019

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο για το 2020 που παραδοσιακά γίνεται στις αρχές του χρόνου, η Mitsubishi θα παρουσιάσει 7 πρωτότυπα τα οποία είναι εκδόσεις κάποιων από τα υπάρχοντα μοντέλα της και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βγουν και στην παραγωγή.

Τα αυτοκίνητα, κάποια εκ των οποίων είναι άγνωστα στην Ευρώπη είναι τα eK Cross, Delica D:5, Outlander PHEV, Eclipse Cross και το επερχόμενο Super Height K-Wagon. Το eK Cross Wild Beast Concept είναι μια πιο off road εκδοχή του μικρού μοντέλου αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, με πλαστικές επενδύσεις πάνω από τους τροχούς, πιο τονισμένους προφυλακτήρες, πλευρικά προστατευτικά και λάστιχα all terrain.

To Eclipse Cross Weekend Explore είναι και αυτό μία πιο σκληροτράχηλη εκδοχή του αυτοκινήτου, έχοντας στοιχεία όπως την ρυθμιζόμενη ανάρτηση η οποία επιτρέπει στον χρήστη να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος χρησιμοποιώντας για αυτό τον σκοπό ένα remote control ή ένα app στο κινητό

Το Outlander PHEV NERV είναι μία εκδοχή του αυτοκινήτου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης ή φυσικές καταστροφές. Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η δορυφορική κεραία η οποία εξασφαλίζει επικοινωνίες ακόμα και όταν όλα τα συστήματα εδάφους έχουν καταρρεύσεις. Επίσης, λόγω του ότι είναι plug-in υβριδικό, μπορεί αν χρειαστεί να παρέχει ρεύμα σε καταστάσεις ανάγκης εκεί δηλαδή που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω καταστροφής του δικτύου.

Εκτός από τα πιο πάνω, θα παρουσιαστούν και δύο εκδόσεις βασισμένες πάνω στο minivan Delica D:5. Το πρώτο είναι το Delica D:5 All Blacks το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από την ομώνυμη ομάδα Rugby της Νέας Ζηλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Και η δεύτερη εκδοχή του  Delica D:5 θα έχει την υπογραφή ενός γνωστού Ιάπωνα σκηνοθέτη, του Terry Ito, με αρκετές διαφοροποιήσεις στην μάσκα και τα φωτιστικά σώματα. Στο περίπτερο της εταιρίας θα υπάρχουν δύο ακόμα πρωτότυπα για τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα κάποιες ανακοινώσεις.