Με 827 ίππους και 1.100 Nm ροπής το δωδεκακύλινδρο τέρας της Pagani (Video)


Βγαλμένο από μια άλλη εποχή, η δωδεκακύλινδρη Pagani Huayra Imola φτάνει σε απόδοση τους 827 ίππους διεκδικώντας τον τίτλο της ισχυρότερης πρότασης της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • 15/2/2020

Ένα ταξίδι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανιάς προσφέρει η νέα πρόταση της Pagani, προσπερνώντας επιδεικτικά τις υβριδικές λύσεις που συναντά κανείς σε όλα τα hypercars των ημερών μας για χάρη ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,0 λίτρων που υπογράφει η AMG.

Πρόκειται για την Huayra Imola, η οποία με την απόδοση των 827 ίππων αποτελεί την ισχυρότερη πρόταση στην ιστορία της Pagani. Δεν είναι ωστόσο μόνο οι 827 ίπποι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά στην περίπτωση του ιταλικού supercar, αλλά και το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος, το οποίο δεν ξεπερνά τα 1.246 κιλά.

Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, τιτανίου και συνθετικών υλικών βοήθησε στην επίτευξη της παραπάνω επίδοσης, αντισταθμίζοντας την παρουσία του V12 κινητήρα ανάμεσα στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Αυτό είναι το ασύλληπτο κόστος συντήρησης ενός supercar!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαχείριση των 1.100 Nm ροπής αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, το οποίο συνδέεται με τους πίσω τροχούς στους οποίους μεταφέρεται και η κίνηση.

Αντιστοίχως, για την επιβράδυνση του αυτοκινήτου φροντίζουν τα κεραμικής σύνθεσης δισκόφρενα της Brembo με τις εξαπίστονες δαγκάνες στους μπροστινούς τροχούς και τις τετραπίστονες στους πίσω.

Για την ώρα η Pagani δεν ανακοινώνει τις επιδόσεις της δωδεκακύλινδρης Huayra Imola ούτε και την τιμή της η οποία δίχως καμία αμφιβολία θα απευθύνεται στους έχοντες και κατέχοντες.