Mε ανθρακονημάτινο πλαίσιο και 1.019 ίππους το ηλεκτροκίνητο hypercar της Hispano Suiza


Δέος προκαλούν οι τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτροκίνητου hypercar της Hispano Suiza, το οποίο θα διαθέτει ανθρακονημάτινο πλαίσιο και δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.019 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/3/2019

Ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα ηλεκτροκίνητα hypercars πρόκειται να περάσει στην παραγωγή η ισπανικής καταγωγής Hispano Suiza, η οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις εντυπωσιακές προδιαγραφές ενός gran tourer που ακούει στο όνομα “Carmen”.

Η “Carmen” θα διαθέτει ανθρακονημάτινο πλαίσιο και δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα -έναν σε κάθε τροχό- οι οποίοι θα αποδίδουν συνδυαστικά 750 kW ή αν προτιμάτε 1.019 ίππους.

Χάρη στο περιορισμένο βάρος το 1.690 κιλών, η Carmen θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Με τη σειρά τους, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh (προαιρετικά θα προσφέρεται η δυνατότητα τοποθέτησης συσσωρευτών μεγαλύτερης ισχύος) θα εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

Για την επιβράδυνση του ισπανικού hypercar θα φροντίζουν φρένα της AP με δίσκους ανθρακονημάτινης σύνθεσης, ενώ στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα προγράμματα οδήγησης που θα επιτρέπουν την πλήρη παραμετροποίηση των βασικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Hispano Suiza Carmen θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 89ης έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της τις επόμενες ημέρες.