Με αυτό το λεωφορείο μπορεί να δει κανείς την Ισλανδία σε κάθε της λεπτομέρεια


Οι θηριώδεις τροχοί και ο κινητήρας των 850 PS επιτρέπουν στο Sleipnir να κινείται με άνεση στους παγετώνες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/1/2021

Η Ισλανδία είναι πανέμορφη αλλά προκειμένου να την εξερευνήσει κανείς χρειάζεται ειδικά αυτοκίνητα. Σαν τα Hilux της Arctic Trucks με τους τεράστιους τροχούς που φτάνουν παντού σκαρφαλώνοντας στους παγετώνες. Το ίδιο όμως μπορεί μνα κάνει και το Sleipnir, που έχει πάρει το όνομά του από το οχτάποδο άλογο του ήρωα της Σκανδιναβικής Μυθολογίας Odin. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα λεωφορείο με 8 τεράστιους τροχούς που επίσης έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει παντού. Περνώντας ακόμα και πάνω από εμπόδια πλάτους έως και τριών μέτρων.

Το μήκος του φτάνει τα 15 μέτρα, ενώ το εσωτερικό του είναι πολυτελές, με πολύ δέρμα και ξύλο, μεγάλα παράθυρα και πανοραμική οροφή και φανταζόμαστε και με πολύ καλά σύστημα θέρμανσης. Επίσης μεταξύ των τροχών υπάρχει χώρος όπου φυλάσσεται εξοπλισμός και προμήθειες για ένα πικνίκ στους πάγους.

Ο κινητήρας του Sleipnir αποδίδει 850 PS, πάνω στους παγετώνες μπορεί να πιάσει μέχρι και 60 km/h και χρειάζεται περίπου 45 lt βενζίνης τα 100 km. Το κατασκεύασε ένας έμπειρος ντόπιος μηχανικός και κόστισε 450 χιλιάδες ευρώ. Όσο για το κόστος μιας εκδρομής μαζί του στους παγετώνες είναι 64 ευρώ.