Με δύο δωδεκακύλινδρα μοντέλα "υποδέχεται" την ηλεκτροκίνηση η Lamborghini


H Lamborghini εξακολουθεί να επενδύει την ύπαρξή της στους θερμικούς κινητήρες και δει τους δωδεκακύλινδρους, ανακοινώνοντας τη δημιουργία δύο V12 μοντέλων μέσα στη χρονιά.

  • 19/3/2021

Η εποχή των V12 κινητήρων δεν έχει τελειώσει ακόμα και η Lamborghini το επιβεβαιώνει, τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον. Η Aventador συνεχίζει δυναμικά την πορεία της συμπληρώνοντας αισίως τα 10 χρόνια. Ίσως να μην δούμε σύντομα έναν απόγονο της με κινητήρα V12, αλλά η Lamborghini θα αποκαλύψει δύο νέες δωδεκακύλινδρες προτάσεις μέσα στο 2021.

Η είδηση έρχεται από το εσωτερικό της Lamborghini και ειδικότερα από τις τελευταίες γραμμές ενός υπεράνω κάθε υποψίας Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρόκειτιαι να δημιουργηθούν δύο νέα μοντέλα «βασισμένα στον εικονικό V12 κινητήρα».

Είναι γνωστό πως ο απόγονος της Lamborghini Aventador θα έχει έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και θα μπορούσε να αποτελέσει το ένα από δύο δωδεκακύλινδρα μοντέλα του 2021.

Το δεύτερο δωδεκακύλινδρο μοντέλο μπορεί να αποτελέσει μια extreme έκδοση της Lamborghini Aventador, ανάλογη της περιορισμένης παραγωγής Lamborghini Sian, το οποίο θα χρησιμοποιεί έναν υπερ-πυκνωτή παρέχοντας στο αυτοκίνητο ισχύς μεγαλύτερη των 800 ίππων.

Τέλος, πιθανότητες βρεθεί στη γραμμή παραγωγής διατηρεί και η πρωτότυπη Lamborghini SC20, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα εξεζητημένο project, το εμπορικό αντίκτυπο του οποίου ίσως να μην είναι το αναμενώμενο.