Με ένα τσιπάκι θα γνωρίζουν τα παντα για τα ΙΧ μας!


Αν έχουμε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, αν είναι ασφαλισμένα κ.α.

  • 13/3/2016

To νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, αποκάλυψε ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Ο κ. Μελαχρινός μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για ηλεκτρονικό έλεγχο των εκκρεμοτήτων των οδηγών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα τοποθετείται μία ηλεκτρονική συσκευή σε όλα τα Ι.Χ. και με αυτό τον τρόπο "θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος”.

Θα πρόκειται για ένα τσιπάκι στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία του Ι.Χ. ώστε αυτό να είναι διασυνδεδεμένο με τις υπηρεσίες του υπουργείο και να γνωρίζουν οι αρχές τι χρωστάει ο ιδιοκτήτης.

Οταν πληρώνει κανείς τα τέλη στην τράπεζα, θα ενημερώνεται απ' ευθείας η κάρτα και κατ' επέκταση το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Μελαχρινός ανέφερε ακόμη πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει η κυβέρνηση να επιταχύνει τους ελέγχους και να κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις.

"Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπεται σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής", συμπλήρωσε ακόμη ο Παν. Μελαχρινός για να σνεχίσει: "Θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα".

Σημείωσε, ωστόσο, πως όλο αυτό το σχέδιο είναι ακόμη υπό σκέψη στο ΥΠΟΙΚ. Στην ερώτηση για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, απάντησε πως "στο πρώτο στάδιο θα έρθουν κάποια ειδοποιητήρια από το υπουργείο Οικονομικών για όσους δεν έχουν εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις τους".

Αρκέστηκε να σημειώσει πως αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στο 2016, χωρίς να το τοποθετεί χρονικά με σαφήνεια, ενώ ακόμη υπογράμμισε πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το πόσα ειδοποιητήρια για τα ασφάλιστρα θα στείλουν.