Με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται το πρόγραμμα Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί


Το μεγάλο «στοίχημα» που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group υλοποιείται όλο και περισσότερο καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική φάση χρήσης ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είχε παραχωρήσει η Kosmocar στις εταιρείες ενοικίασης του νησιού.

  • 27/10/2021

Τα ID.3, ID.4 και e-up!, αποτελώντας το 10% των προς ενοικίαση διαθέσιμων αυτοκινήτων, έγιναν ανάρπαστα από τους παραθεριστές, που προτίμησαν φέτος το καλοκαίρι να συνδυάσουν διακοπές με την εμπειρία χρήσης ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Σε αυτό συντέλεσε και η χρήση ενός από τους χαρακτηριστικούς μύλους που βρίσκονται στο κέντρο της Χώρας της Αστυπάλαιας, ως σημείου πληροφόρησης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Υπολογίζεται ότι στην καλοκαιρινή περίοδο περισσότεροι από 600 ενδιαφερόμενοι, ενημερώθηκαν για την ηλεκτροκίνηση μέσα από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Την ίδια στιγμή, οι δυνατότητες δημόσιας φόρτισης που προσφέρονται στην Αστυπάλαια, πληθαίνουν. Ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία έξι διπλοί φορτιστές σε κομβικά σημεία του νησιού, με την Αστυπάλαια να έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δημόσιων φορτιστών ανά κάτοικο, σε όλη την Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι φορτιστές παρέχουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονη φόρτιση δώδεκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πριν μερικές μέρες, ο Δήμος Αστυπάλαιας διοργάνωσε στο λιμάνι του νησιού ανοικτή συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κατοίκων και στην οποία οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη του προγράμματος και να λάβουν απαντήσεις σε διάφορα σχετικά ερωτήματα.