Με κινητήρα 1,0 λίτρου το Dacia Duster


Έναν νέο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου πρόκειται να αποκτήσει σύντομα το Dacia Duster, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/8/2019

Ακόμα περισσότερες επιλογές πρόκειται να προσφέρει μέσα στους επόμενους μήνες η γκάμα του νέου Dacia Duster, στην οποία έρχεται να προστεθεί ο τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου.

Γνωστό από την παρουσία σε προτάσεις της Nissan αλλά και στο νέο Renault Clio, τρικύλινδρο σύνολο αποδίδει 100 ίππους και 160 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης.

Η έκδοση των 999 κ.εκ. είναι και η πλέον προσιτή στην γκάμα του δημοφιλούς crossover ξεκινώντας στη γαλλική αγορά από τα 12.490 ευρώ. Αν πάλι κανείς επιθυμεί να προσθέσει στις εξοπλιστικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου ζάντες αλουμινίου και air condition, η τιμή του αυτοκινήτου διαμορφώνεται στη Γαλλία στα 14.500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα όπου το Dacia Duster προσφέρεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια, η τιμή εκκίνησης του αυτοκινήτου με τον τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων και απόδοσης 130 ίππων είναι τα 15.980 ευρώ.