Με μια BMW M3 στο χιόνι (Video)


Η κίνηση σε χιονισμένο δρόμο με μια πισωκίνητη BMW M3 Coupé δεν είναι κάτι που συνηθίζεται ή που συνίσταται χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ωστόσο δεν παύει να είναι μια πράξη που προκαλεί ευχαρίστηση στον δρόμο όταν κάποιος το αποτολμήσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/1/2022

Ο εγγεγραμμένος χρήστης στο «YouTube» με το όνομα «Tedward» ανήρτησε στο κανάλι του στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ένα βίντεο με τη μετακίνησή του με το αυτοκίνητό του μια χειμωνιάτικη ημέρα όπου το χιόνι κάλυπτε την περιοχή στην οποία διαμένει.

Τίποτα το παράξενο, ως εδώ, θα σκεφτείτε. Μόνο που το αυτοκίνητο το οποίο οδήγησε ήταν μία BMW M3 Coupé τέταρτης γενιάς (αυτή με την κωδική ονομασία «E92»). Θυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο είχε τετράλιτρο V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος απέδιδε 420 PS/8.300 rpm, είχε μέγιστη ροπή 400 Nm/3.900 rpm και –φυσικά– ήταν πισωκίνητο.

Η συγκεκριμένη γενιά τής BMW M3 ήταν η πρώτη και η μόνη στην ιστορία τού μοντέλου η οποία διέθετε κινητήρα αυτής της διάταξης (V8). Επίσης ήταν η πρώτη στην οποία τοποθετήθηκε (προαιρετικά) το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων «M-DCT». Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η M3 Coupé με αυτό επιταχυνόταν από τα 0-100 km/h σε 4,7 sec.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του ο «Tedward» βλέπουμε την προσπάθειά του να οδηγήσει στους χιονισμένους δρόμους θέλοντας να χαρεί τον συνδυασμό τής μεγάλης ισχύος στους πίσω τροχούς και το οδόστρωμα με επιφάνεια με πολύ μικρό συντελεστή πρόσφυσης. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με χιονολάστιχα τα οποία του επέτρεπαν να κινηθεί χωρίς να χρειαστούν αλυσίδες. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε πώς εξελίχθηκε η προσπάθειά του.