Με νέο κινητήρα κατεβαίνει η Honda στο Μπακού


Στην αναβάθμιση του υβριδικού συνόλου με το οποίο εφοδιάζει τα μονοθέσια της Red Bull και της Toro Rosso προχωρά η Honda ενόψει του Grand Prix του Μπακού.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/4/2019

Στην πρώτη αναβάθμιση της φετινής σεζόν προχωρά η Honda με στόχο τη βελτίωση της αξιοπιστίας αλλά και της απόδοσης των υβριδικών συνόλων με τα οποία εφοδιάζει τις ομάδες της Red Bull και της Toro Rosso.

Αφορμή για την αναβάθμιση των συνόλων αποτέλεσε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο D. Kvyat κατά τη διάρκεια του κινεζικού Grand Prix και όπως αποδείχθηκε οφειλόταν σε κάποιο ελαττωματικό τμήμα του κινητήρα.

Βέβαια η πρόωρη αντικατάσταση των κινητήρων από την Honda -οι περισσότερες ομάδες θα πράξουν κάτι αντίστοιχο τον Ιούνιο- φέρνει του πιλότους της Red Bull και της Toro Rosso πιο κοντά στις ποινές που προβλέπονται από τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για τη χρήση υπεράριθμων μονάδων. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Honda συνεχίζει την εξέλιξη των κινητήρων της με σκοπό να φτάσει στα επίπεδα ισχύος των Ferrari και Mercedes και να χαρίσει τη δυνατότητα στα μονοθέσια της Red Bull να διεκδικήσουν τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, είναι κάτι παραπάνω από πιθανόν ότι οι Ιάπωνες θα προχωρήσουν και σε νέα αναβάθμιση των υβριδικών συνόλων τους κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή της Honda να φέρει τους νέους κινητήρες στο Grand Prix του Μπακού μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πρόκειται για ένα circuit με αυξημένες απαιτήσεις από τα υβριδικά σύνολα.