Με off road πακέτο η επερχόμενη Mercedes-Benz GLB


ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ GLB ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ Η MERCEDES-BENZ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ SUV ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ GLA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/5/2019

Oι εμφανώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις δεν θα αποτελέσουν το μοναδικό σημείο διαφοροποίησης της Mercedes-Benz GLB από την επερχόμενη GLA, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό της γερμανικής φίρμας, το νέο SUV της γκάμας της θα διαθέτει μεταξύ άλλων και off-road πακέτο που θα επεκτείνει τις εκτός δρόμου ικανότητές της.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι η πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ένα ικανό off-roader, προβάροντας το προφίλ που αναμένεται να υιοθετήσουν οι εκδόσεις που θα προσφέρονται με το εκτός δρόμου εξοπλιστικό πακέτο.

Μένει να αποδειχθεί αν οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις θα συμβαδίζουν με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, το οποίο δεν αποκλείεται να αποκτήσει έστω και προαιρετικά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ικανότερο σύστημα τετρακίνησης και πρόσθετα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης που θα δικαιολογούν την παρουσία του μακριά από την άσφαλτο.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί παρόλα αυτά είναι ότι με μήκος αντίστοιχο της σημερινής GLC (βλέπε 4,63 μέτρα), η GLB θα διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων, αναδεικνύοντας το πολυχρηστικό χαρακτήρα της. Η Mercedes-Benz GLB αναμένεται να αποκαλυφθεί την αμέσως επόμενη χρονιά και αφού έχει προηγηθεί η πρεμιέρα της μικρότερης και πιο προσιτής GLA.