Με ποιους κινητήρες θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το Hyundai Santa Fe; (video)


H ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΦΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ ΝΕΟ SANTA FE ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 1/7/2020

Το Santa Fe πέρασε από μια ριζική αναβάθμιση και παράλληλα απέκτησε μια νέα προοπτική, τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την εγχώρια αγορά. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει μια νέα υβριδική έκδοση που συνδυάζει έναν turbo τετρακύλινδρο βενζίνης 1.600 cc με ένα ενσωματωμένο ηλεκτρικό μοτέρ 44,2 kW.

Η συνδυασμένη ισχύς είναι στα 230 άλογα και η ροπή στα 350 Nm και η ύπαρξη μιας μικρής μπαταρίας 1,49 kWh προσφέρει μεικτή υβριδική λειτουργία και περιστασιακά δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.

Του χρόνου αναμένεται η plug-in υβριδική έκδοση με συνολική ισχύ 265 ίππων και ροπή στα 350 Nm. Θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία 13,8 kWh που θα προσφέρει ηλεκτροκίνηση για πάνω από 50 km. Εδώ το ηλεκτρικό μοτέρ θα είναι μεγαλύτερο στους 66,9 kW, ενώ θα υπάρχει τετρακίνηση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στους diesel θα υπάρχει ένας νέος τετρακύλινδρος Smartstreamm των 2,2 lt που θα είναι ελαφρύτερος  από τον προηγούμενο και πλήρως αλουμινένιος. Η απόδοση του είναι στους 202 ίππους και η ροπή στα 440 Nm και συνδυάζεται με νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις από την Hyundai το βίντεο του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω. Θα προσφέρει και με τετρακίνηση.