Με στοιχεία από το Kodiaq το νέο Yeti


To επόμενης γενιάς Skoda Yeti αναμένεται ότι θα εμπνέεται σχεδιαστικά από το Kodiaq που μόλις παρουσιάστηκε, σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της μάρκας Jozef Kaban. 

  • 17/10/2016

Ήδη οι σχεδιαστές της μάρκας εργάστηκαν πάνω στο νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2018. Το σχήμα του θα παραμείνει ίδιο με αυτό του υπάρχοντος μοντέλου αλλά θα είναι «φρεσκαρισμένο» με Kodiaq πινελιές. Άλλωστε σύμφωνα με τον Kaban «υπάρχουν στοιχεία του Kodiaq που ταιριάζουν σε κάθε κατηγορία. Το νέο SUV μας άνοιξε μια καινούρια πόρτα σε μια πολύ ελκυστική κατηγορία κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το επόμενο Υeti θα μοιάζει λίγο στον μεγάλο του αδερφό».

Κατόπιν τούτου καίριες σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα φωτιστικά σώματα, η χαρακτηριστική χρωμιωμένη γρίλια, το πλευρικό προφίλ, είναι υποψήφια να τοποθετηθούν στο νέο μοντέλο. Υπάρχει, επίσης, μια μεγάλη πιθανότητα το Yeti του 2018 να βασίζεται στην MQΒ πλατφόρμα του VW Group η οποία χρησιμοποιήθηκε ήδη στα Audi TT & Q2, Skoda Superb, VW Passat & Golf. Αυτό θα επιτρέψει στη Skoda να χρησιμοποιήσει στα μοντέλα της μια σειρά από κινητήρες της VW και κυρίως της τελευταίας γενιάς πετρελαίου και βενζίνης.

Στη φωτό η υπάρχουσα έκδοση του Yeti.