Με τη νέα Mercedes C63 AMG των 816 ίππων στους δρόμους της Στουτγάρδης (Video)


Δίλιτρη και με περισσότερους από 600 ίππους, η εξηλεκτρισμένη Mercedes-AMG C63 βολτάρει στους δρόμους της Στουτγάρδης με το πατροπαράδοτο καμουφλάζ να σκεπάζεις τις επιφάνειες του αμαξώματός της.

  • 10/4/2021

H είδηση ότι η Mercedes-Benz πρόκειται να διατηρήσει στην γκάμα της νέας C-Class τις εκδόσεις που θα φέρουν την υπογραφή της AMG έγινε δεχτή με ενθουσιασμό από τους φίλους της γερμανικής φίρμας και τους οπαδούς των υψηλών επιδόσεων.

Δεν ήταν λίγοι, βέβαια, εκείνοι που είχαν δεύτερες σκέψεις στο άκουσμα ότι η νέα C 63 AMG θα εγκαταλείψει μια για πάντα τα πολυκύλινδρα σύνολα –στην προκειμένη περίπτωση τον V8 των 4,0 λίτρων- καταφεύγοντας στη λύση ανάγκης των υβριδικών κινητήρων.

Το σκοτσέζικο ντους συνεχίστηκε, καθώς όσοι χαρακτήρισαν το δίλιτρο υβριδικό σύνολο λίγο για τα δεδομένα της C63 κλήθηκαν να αναθεωρήσουν όταν άκουσαν ότι το νέο… super sedan της Mercedes-AMG θα αποδίδει 816 ίππους και 1.000 Nm ροπής.

Τα παραπάνω όπως αντιλαμβάνεστε δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες, καθιστώντας την υπό εξέλιξη Mercedes-AMG C63  ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης των απανταχού petrlolhead.

Για την ώρα, βέβαια, η κορυφαία έκδοση στην γκάμα της νέας C-Class βρίσκεται στη φάση των δοκιμών εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους, και ειδικότερα στους δρόμους της Στουτγάρδης όπου οι άνθρωποι της Mercedes-Benz αξιολογούν τα χαρακτηριστικά της σε πραγματικές συνθήκες.

Όπως όλα δείχνουν, η νέα C 63 AMG θα είναι έτοιμη το τελευταίο τρίμηνο του έτους και δεν θα είναι μόνοι, καθώς οι Γερμανοί προσανατολίζονται στη δημιουργία μια «οικογένειας» εκδόσεων η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις διαμορφώσεις ισχύος.