Mε την KIA μέχρι το Rio


H KIA ως επίσημος συνεργάτης του 2014 FIFA World Cup πoυ θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βραζιλία, θα προβάλει την τηλεοπτική σειρά “Road to Rio” στον ΣΚΑΙ, ξεκινώντας από το Σάββατo 3 Μαΐου στις 14:00 το μεσημέρι.

  • 16/5/2014

H KIA ως επίσημος συνεργάτης του 2014 FIFA World Cup πoυ θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βραζιλία, θα προβάλει την τηλεοπτική σειρά “Road to Rio” στον ΣΚΑΙ, ξεκινώντας από το Σάββατo 3 Μαΐου στις 14:00 το μεσημέρι.

Πρόκειται για έξι επεισόδια που διερευνούν και αναδεικνύουν το πάθος, την κουλτούρα και την ιστορία των χωρών της Νότιας Αμερικής για το ποδόσφαιρο.

Δύο κωμικοί & λάτρεις του ποδοσφαίρου, ο Γερμανός Henning Wehn και ο Βρετανός Mark Watson, ταξιδεύουν με το νέο KIA Soul, το Sportage και το Sorento σε έξι διαφορετικές χώρες αυτής της ηπείρου και ανακαλύπτουν πώς το ποδόσφαιρο έγινε τρόπος ζωής και πολιτισμού.

Το ταξίδι τους αρχίζει από το Μοντεβιδέο, την πόλη που φιλοξένησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Στο δρόμο τους συναντούν λάμα, γεύονται την τοπική κουζίνα. Αναζητούν τα ίχνη του Alcides Ghiggia, του μοναδικού εν ζωή ποδοσφαιριστή της Ουρουγουάης, της θρυλικής ομάδας που νίκησε την Βραζιλία στην διοργάνωση του 1950.

Στην Αργεντινή οι Mark και Henning αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας του συγκεκριμέ-νου αθλήματος στη χώρα με τη βοήθεια του Alberto Tarantini ενώ προσπαθούν να σκοράρουν με πέναλτι απέναντι στον τερματοφύλακα-ήρωα των πέναλτι Sergio Goycochea.

Στη Χιλή επισκέπτονται τον Javier Margas, πρώην αμυντικό της West Ham, στο εξαιρετικό μοτέλ του, δοκιμάζουν κρασιά με τον Elias Figueroa ενώ ετοιμάζουν τούρτα γενεθλίων για τη «μηχανή των γκολ» Ivan Zamorano.

Στο Σάο Πάολο εντοπίζουν τον θρύλο του ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’70 Rivelino, συναντούν τον γιο του Πελέ και μετά από αρκετές προσπάθειες κατορθώνουν να μιλήσουν με το νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου και θρύλο του Middlesbrough, τον Juninho.

Μετά από πέντε εβδομάδες ο Mark και ο Henning φθάνουν στο Rio. O Mark επιβιβάζεται σε ανεμοπλάνο για να δει από ψηλά τις προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο πιο διάσημο γήπεδο του πλανήτη, το στάδιο Μαρακανά. Συναντούν τον Carlos Alberto τον θρυλικό καπετάνιο της Βραζιλίας και νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1970 και αναβιώνουν μια βραζιλιάνικη τρέλα  του ’70, το ποδόσφαιρο με αυτοκίνητα!!!

Για περισσότερη διασκέδαση μείνετε συντονισμένοι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το Σάββατο 10, 17, 24, 31 Μαΐου, και 7 Ιουνίου στις 14:00μμ.