Με την Mercedes-AMG One στην πίστα (video)


Η Mercedes αποκαλύπτει λίγα περισσότερα για το hypercar της βγαλμένο σαν παραμύθι από τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/2/2021

Πολλά έχουν γραφτεί για ένα hypercar που έχει ξεκινήσει ως πρότζεκτ εδώ και αρκετά χρόνια καλούμενο να υπερπηδήσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν ώστε να περάσει την τεχνολογία της F1 στους δημόσιους δρόμους και πληρώντας τις σχετικές προδιαγραφές. Και όπως φαίνεται η AMG One βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για να παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα στους ιδιοκτήτες τους (σ.σ. όλα έχουν καπαρωθεί σχεδόν από την αρχική παρουσίαση του αυτοκινήτου).

Τον Δεκέμβριο είχαμε δει την One να την οδηγεί για πολύ λίγο ο Lewis Hamilton. Τώρα, σε ένα σύντομο βίντεο διάρκειας λιγότερο από ένα λεπτό η Mercedes-AMG μας δείχνει ορισμένα νέα στοιχεία και με λιγότερο καμουφλάζ. Όπως θα δείτε το αμάξωμα φαίνεται πιο καθαρά με μια γκρι και κόκκινη βαφή, ενώ το βλέμμα πέφτει στα ενεργητικά αεροδυναμικά φλας που ανοίγουν τόσο από τα εμπρός όσο και από τα πίσω φτερά.

Πίσω υπάρχει ένας μεγάλο διαχύτης με στιλ μονοθεσίου, ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε μια λήψη από το εσωτερικό με τις δύο ψηφιακές οθόνες και αυτή του οδηγού να γράφει κοντά στα 118 km/h με 2η σχέση επιλεγμένη και αρκετά πριν τα «κόκκινα». Προς το τέλος του βίντεο τονίζεται τόσο η μεγάλη πτυσσόμενο φτερούγα όσο οι ζάντες και οι απολήξεις. Εντυπωσιακό.

Υπενθυμίζεται πως το One εφοδιάζεται με ένα κινητήρα της Formula 1 (συγκεκριμένα της Mercedes F1 W06) ικανό να γυρνάει στις 11.000 σ.α.λ. αυτός, σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη ηλεκτροκινητήρες, φροντίζουν να προσφέρουν ισχύ ανώτερη των 1.000 PS (1.200PS, σύμφωνα με άλλες πηγές). Όντας ένα «μονοθέσιο» με άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο, η AMG One είναι με διαφορά η πιο γρήγορη Mercedes που έχει παρουσιαστεί ποτέ. Και ίσως και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο γενικά.