Με το κολασμένο Toyota GR Yaris στο Nurburgring! (βίντεο)


Σε ένα χορταστικό βίντεο 19 λεπτών, ο δημιουργός του μας μιλά για το νέο Toyota GR Yaris και τον τρόπο που κινείται μέσα στην πράσινη κόλαση του Nurburgring.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 17/12/2020

Αυτό δεν είναι το πρώτο -και κάτι μας λέει πως δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο- βίντεο που ανεβάζουμε, σχετικά με το GR Yaris. Μπορεί να μην έχουμε γευτεί ακόμα τις χάρες του από κοντά, ο μικρός πύραυλος όμως της Toyota έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του.

Στην προκειμένη περίπτωση, αλιεύσαμε από το YouTube την άτυπη βίντεο-δοκιμή του Misha Charoudin, ο οποίος αποφάσισε να βάλει το GR Yaris στο Nurburgring και να πραγματοποιήσει μερικούς γρήγορους γύρους. Κάτι αντίστοιχο είχαμε δημοσιεύσει και πριν από ένα περίπου μήνα, με τον δημιουργό του μάλιστα να υποστηρίζει ότι κατάφερε να σημειώσει χρόνο 7:56 λεπτών! Ψευδώς, εάν το ψάξει κανείς λίγο παραπάνω, καθώς δεν μιλούσε για τον κλασικό γύρο των 20,6 χιλιομέτρων αλλά για ένα μικρότερο κομμάτι της πίστας.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το κυνήγι κάποιου «ρεκόρ», έχουμε όμως έναν ιδιαίτερα ομιλητικό οδηγό, που μας δίνει αρκετές πληροφορίες γύρω από το αυτοκίνητο, τον τρόπο που αντιδρά σε διάφορες συνθήκες και τη γενικότερη αίσθηση που αποκομίζει από την όλη διαδικασία. Μας αρέσει επίσης το γεγονός ότι χρησιμοποιεί διάφορες κάμερες, μία εξ αυτών είναι τοποθετημένη στα πεντάλ, όπου τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί την τεχνική μύτη-τακούνι σε ορισμένα σημεία της πίστας!