Με τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα η Jeep μέχρι το 2022


Στις ανακοινώσεις για το μέλλον του γκρουπ FCA η Jeep είχε την μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον της εταιρίας με πολλά νέα μοντέλα και εξάπλωση σε νέες κατηγορίες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/6/2018

Στα πλάνα του group FCA είναι προφανές πλέον ότι η Jeep έχει τον πρώτο λόγο και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα ηγετικά στελέχη της εταιρίας. Έτσι με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Serghio Marchionne, από φέτος και μέχρι το 2022 θα παρουσιάζονται δύο νέα μοντέλα κάθε χρονιά, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν 10 PHEV και 4 αμιγώς ηλεκτρικά.

Η ηλεκτροκίνηση θα είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της ανάπτυξης της Jeep, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι θα υπάρχει κάποιας μορφής ηλεκτρική διάταξη σε όλα της τα μοντέλα μέχρι το 2021. Την ίδια περίπου περίοδο η Jeep θα παρουσιάσει οχήματα με αυτόνομα συστήματα οδήγησης επιπέδου 3. 

Μία σημαντική αλλαγή θα είναι η σταδιακή κατάργηση των κινητήρων diesel από την γκάμα της, αν και δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα που θα γίνει αυτό. 

Από τα νέα μοντέλα που έχουν ενδιαφέρον, είναι το νέο Renegade που θα εμφανιστεί πριν το 2022 μαζί με ένα πλήρως ηλεκτρικό Wrangler. Μαζί θα κάνει την εμφάνισή του και ένα μικρό crossover κάτω από το Renegade, ενώ το Compass θα έχει ένα facelift.

Στις μεγάλες κατηγορίες των SUV η εταιρία θα παρουσιάσει αρκετά νέα μοντέλα, επαναφέροντας το όνομα Wagoneer και Grand Wagoneer με πενταθέσια και επταθέσια μοντέλα. 

Εκτός από τα νέα μοντέλα, η εταιρία θα κάνει σημαντική προσπάθεια στην αύξηση της παραγωγής των εργοστασίων της και την επέτκαση του δικτύου της σε όλο τον κόσμο.