Με υβριδικό σύνολο 1,4 λίτρων και 245 ίππους η νέα Skoda Octavia RS (video)


H Skoda παρουσίασε τη νέα Octavia RS iV, το πρώτο Plug-in Hybrid μοντέλο της σειράς, η οποία έχει μέγιστη ισχύ 245 PS και μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο σε μια απόσταση 60 km. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/3/2020

Η καινούργια Skoda Octavia RS iV είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς RS η οποία επωφελείται από σύστημα εξηλεκτρισμού. Διαθέτει το Plug-in Hybrid σύστημα που έχει αναπτύξει ο Όμιλος Volkswagen και το οποίο έχει προσαρμοστεί τόσο για να προσφέρει οικονομία καυσίμου και μειωμένη εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα όσο και τις επιδόσεις που πρέπει να συνοδεύουν ένα όχημα που φέρει το σήμα RS.

Το υβριδικής διάταξης σύστημα αποτελείται από τον 1.4 TSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 116 PS. Η μέγιστη συνδυαστική ισχύος του συστήματος είναι 245 PS και η μέγιστη συνδυαστική ροπή φτάνει τα 400 Nm. Η Octavia RS iV διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 37 Ah και ενεργειακού περιεχομένου 13 kWh οι οποίες, σύμφωνα με τη Skoda, μπορούν να κινήσουν το αυτοκίνητο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο σε μια θεωρητική απόσταση 60 km (κατά το πρωτόκολλο «WLTP»). Σε ό,τι αφορά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, η μέση τυποποιημένη τιμή της είναι 30 g/km («WLTP»). 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Skoda, η Octavia RS iV επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 7,3 sec ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 225 km/h. Εκτός από την πεντάθυρη εκδοχή αμαξώματος, η συγκεκριμένη έκδοση του νέου μοντέλου θα διατίθεται και στην έκδοση Combi (station wagon).