Μεγάλη συμμετοχή & νέα ρεκόρ στον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας


Κύριος χορηγός ήταν το BMW Group Hellas.

  • 22/3/2016

Για τρίτη συνεχή χρονιά παραχώρησε στόλο αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για τις ανάγκες μετακίνησης των διοργανωτών. Νέες επιτυχίες και προσωπικά ρεκόρ σημείωσαν τα μέλη της BMW Team.

 

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου, 2016 με πάνω από 17.000 δρομείς που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και το κέντρο της πόλης. Ως κύριος χορηγός του Ημιμαραθωνίου, το BMW Group Hellas παραχώρησε στόλο αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εξυπηρετώντας τις ανάγκες μετακίνησης των διοργανωτών συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ για τρίτη συνεχή χρονιά.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν το BMW i3, το πρώτο premium πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW με μηδενικούς ρύπους που συνόδευσε τους πρώτους δρομείς και η νέα επιβλητική BMW Χ1 που διατηρούσε το χρονόμετρο του αγώνα. Υποστήριξη στη διοργάνωση παρείχαν και άλλα εξίσου σημαντικά μοντέλα της BMW όπως το εντυπωσιακό ΒΜW i8. Το πρώτο plug-in υβριδικό sportscar που δημιουργήθηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκάλεσε ενθουσιασμό στο κοινό που επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μάρκας BMW i στην πλατεία Συντάγματος.

Εκτός από τον υψηλό αριθμό συμμετεχόντων, στον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας δεν έλειψαν και τα νέα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού σημείωσε ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1:08:35 (νίκη που του δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ) ενώ στις γυναίκες η Ράνια Ρεμπούλη του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με ρεκόρ διαδρομής 1:16:57.

Νέες επιτυχίες και προσωπικά ρεκόρ σημείωσαν και τα μέλη της BMW Team στους αγώνες των 3, 5, και 21 χλμ. Για τον Ημιμαραθώνιο ο Σταμάτης Κατσίμης στους άνδρες, ήρθε πρώτος με χρόνο 1:30:08 ενώ στις γυναίκες η Ειρήνη Δογκά κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη με χρόνο 2:16:32.

H BMW Team αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες και φίλους της μάρκας, αριθμεί πάνω από 150 μέλη και προπονείται συστηματικά κάθε εβδομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο υπό την επίβλεψη της Μαρίας Πολύζου (Προπονήτρια, Πρωταθλήτρια και Πρέσβειρα Μαραθωνίου δρόμου).