Μεγαλώνει η Kia Motors


Η Kia Motors πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 17 Μαρτίου, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την ανέγερση του νέου της ευρωπαϊκού εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων.
  • 12/3/2004
&00 Η Kia Motors πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 17 Μαρτίου, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την ανέγερση του νέου της ευρωπαϊκού εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων. Μια εκδήλωση που θα επισημοποιήσει και τυπικά το γεγονός της επένδυσης 700 εκατ. Ευρώ για τον σκοπό αυτό. Το νέο εργοστάσιο, που ανήκει στην ιδιοκτησία της Kia και διευθύνεται από αυτή, πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στις αρχές του 2006, στοχεύοντας τις 200.000 μονάδες σε ετήσια βάση.
Το νέο εργοστάσιο της Kia θα χτιστεί κοντά στην πόλη Ζιλίνα σε μια έκταση 1.500 στρεμμάτων και θα απασχολεί 2.400 εργαζόμενους. Η απόφαση της Kia να προχωρήσει στην ολοκλήρωση ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος έχει πραγματικά ρεαλιστικές βάσεις: στηρίζεται στις αυξανόμενες πωλήσεις της Kia και στην κατάκτηση ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου. Σήμερα η Kia είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία αυτοκινήτων στην Ευρώπη με ποσοστό αύξησης πωλήσεων 41% για το 2003.

"Η απόφασή μας αυτή, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας μας απέναντι στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς" σχολίασε ο Yong-Hwan Kim, αντιπρόεδρος της Kia Motors. "Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δείχνουν όλο και μεγαλύτερη προτίμηση στα μοντέλα της Kia, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τις συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις των τελευταίων ετών."
"Το νέο μας εργοστάσιο στη Σλοβακία δημιουργείται αποκλειστικά από την Kia και θα κατασκευάζει μόνο δικά μας αυτοκίνητα. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες παραγωγής για την ευρωπαϊκή αγορά και να πετύχουμε συντομότερους χρόνους παράδοσης. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας, αισθητικής και αξίας, δηλαδή αυτό ακριβώς που προσδοκούν οι καταναλωτές", ολοκλήρωσε λέγοντας ο κ. Kim.

e-go.gr