Μεγαλύτερο, αλλά οικονομικότερο το νέο Honda Civic


Η νέα γενιά του Honda Civic είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις, διαθέτει περισσότερη τεχνολογία και εξοπλισμό, αλλά είναι πιο οικονομική στην κατανάλωση

  • 29/4/2021

Το νέο μοντέλο Civic της Honda μπαίνει αισίως στην 11η  γενιά του και η εταιρεία διατηρώντας τα πιστεύω της, θεωρεί ότι ακολουθεί τη φιλοσοφία περί λειτουργικότητας και απλότητας. Πρώτα λοιπόν ο άνθρωπος και μετά η μηχανή υποστηρίζει (Man-Maximum, Machine-Minimum).

Η Honda έχει χρησιμοποιήσει ιδέες προγενέστερων γενιών για να φτάσει στο σχεδιασμό του σημερινού μοντέλου.

Η εξωτερική εμφάνιση του αμαξώματος διαθέτει περισσότερες γωνίες, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το μήκος, όπως και το μεταξόνιο έχουν αυξηθεί κατά 3,3 και 3,5 εκατοστά αντίστοιχα.

Οι μεσαίες κολώνες έχουν μεταφερθεί πιο πίσω για να έχουν περισσότερο χώρο οι επιβάτες εμπρός και η καμπίνα είναι πιο φωτεινή.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό στο ταμπλό θα υπάρχει μια ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών για τα όργανα με ξεχωριστό παραδοσιακό κοντέρ και στροφόμετρο και άλλη μία επίσης 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Η πιο πλούσια έκδοση θα διαθέτει οθόνη 10,2 ιντσών για πίνακα οργάνων, μία οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία. 

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη, το νέο Honda Civic θα χρησιμοποιεί τον ίδιο 2λιτρο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα με 160 ίππους και 187 Nm ροπής και προαιρετικά ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων που θα μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Η δεύτερη επιλογή αφορά το 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1,5 λίτρων με μέγιστη ισχύ 183 ίππους και 240 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο CVT. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνει η εταιρεία, η κατανάλωση έχει βελτιωθεί.

Ο εξοπλισμός του νέου Civic είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αυτόματο φρενάρισμα του αυτοκινήτου σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο εμπόδιο εμπρός και adaptive cruise control.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.