Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake: Στον αστερισμό των υψηλών επιδόσεων


Η γνωστή για τις πρακτικές προεκτάσεις της Mercedes-Benz CLA Shooting Brake αποκτά τα διακριτικά AMG και μαζί με αυτά τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης των 306 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/6/2019

Την πέμπτη κατά σειρά μικρομεσαίων διαστάσεων πρόταση αποκτά στο πορτοφόλιο της η AMG, μετά και τη μεταμόρφωση της νέας Mercedes-Benz CLA Shooting Brake σε ένα τετράτροχο υψηλών επιδόσεων.

Το ξεχωριστό σε σχεδίαση wagon της γερμανικής φίρμας απέκτησε τα διακριτικά της AMG ακολουθώντας σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών το πρόσφατο παράδειγμα της νέας A-Class.

Έτσι, κάτω από το καπό της Mercedes-ΑΜG CLA 35 Shooting Brake τοποθετείται ο δίλιτρος, υπετροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης των 2,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 306 ίππους και τα 400 Nm ροπής.

Τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου συμπληρώνει το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, καθώς και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Προαιρετικά, η Mercedes-ΑΜG CLA 35 Shooting Brake θα εξοπλίζεται και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, με τρία προγράμματα λειτουργίας.

Αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα του ESP, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης, δίνοντας την ευκαιρία στον οδηγό να αξιοποιήσει σε ελεγχόμενες συνθήκες τις πραγματικές δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η Mercedes-AMG CLA Shooting Brake θα αποκτήσει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, η οποία θα αγγίζει το φράγμα των 400 ίππων στα πρότυπα της υπό εξέλιξη AMG Α 45.