Mercedes-AMG GT3 Edition 55: Ατμοσφαιρική, συλλεκτική και έτοιμη να πατήσει πίστα (photos)


Η GT3 Edition 55, με τον V8 κινητήρα των 650 PS, είναι το επετειακό μοντέλο με το οποίο η Mercedes-AMG γιορτάζει τα 55 χρόνια της. Μόλις 5 τυχεροί θα μπορέσουν να την αποκτήσουν.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-AMG
  • 23/8/2022

Με αφορμή τα 55 χρόνια λειτουργίας της, η Mercedes-AMG λανσάρει ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο που δεν είναι εγκεκριμένο από τη FIA και συνοδεύεται από την ονομασία GT3 Edition 55.

Μόνο 5 αντίγραφα σκοπεύει να παράγει η Mercedes, κάνοντας την GT3 Edition 55 εξαιρετικά σπάνια. Το μοντέλο είναι βασισμένο σε μία κλασική GT3, φέρει όμως σημαντικές αναβαθμίσεις που τη μετατρέπουν σε ένα από τα πιο «αγριεμένα» αυτοκίνητα που έχει δημιουργήσει ποτέ.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Mercedes-AMG μετέτρεψε την GT3 σε αυτό το τερατώδες δημιούργημα, όσον αφορά τη δύναμη και την ταχύτητα, είναι ότι η συγκεκριμένη Edition 55 δεν είναι εγκεκριμένη από την FIA, οπότε δε χρειάζεται να υπακούει στους κανονισμούς και περιορισμούς που υπαγορεύει ο οργανισμός. Αεροδυναμική, βάρος, κινητήρας και εξαγωγή αέρα, είναι τα στοιχεία στα οποία η Mercedes-AMG έχει τώρα πλήρη ελευθερία, χωρίς την επίβλεψη της FIA.

Η Mercedes-AMG GT3 Edition 55 φέρει έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 6.3 L που προσφέρει 650 PS, δηλαδή περίπου 100 PS περισσότερους από την εγκεκριμένη από την FIA έκδοση. Εκτός αυτού, ο σιγαστήρας της εξάτμισης έχει εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να παράγει εκκωφαντικό ήχο, δίνοντας χαρά στην καρδιά όλων των φαν των ΜΕΚ.

Το αγωνιστικό των Γερμανών είναι ντυμένο μέσα και έξω με ασημένιους και σκούρους γκρι χρωματισμούς, ενώ φέρει κόκκινες λεπτομέρειες στα πτερύγια της μάσκας, τα πλαϊνά, την οροφή και την πίσω αεροτομή. Στο εσωτερικό της, υπάρχει ειδική ένδειξη «Edition 55 - 1 of 5» στα πλαϊνά των bucket αγωνιστικών καθισμάτων της, που υποδεικνύει τον αριθμό αντιτύπου καθενός εκ των 5 οχημάτων. Ανθρακί μεταλλική μπογιά και ανθρακόνημα, δεσπόζουν στο εξωτερικό, δίνοντας μια ιδιαίτερα σπορ διάθεση.

Η Bosch είναι υπεύθυνη για τον εξοπλισμό της καμπίνας καθώς έχει διαθέσει την τελευταία έκδοση της μονάδας προβολής πληροφοριών (Data Display Unit - DDU) που έρχεται μαζί με μία οθόνη γραφικών υψηλής ευκρίνειας, που προβάλει τις απαραίτητες και πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα, η επιλεγμένη σχέση, η θερμοκρασία αλλά και τον αριθμό των γύρων που έχουν γίνει στην πίστα.

Οι πέντε τυχεροί αγοραστές θα λάβουν, μαζί με το όχημά τους και ένα ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα καθώς και ένα κουτί Edition 55 από την εταιρεία ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen, που περιέχει ένα περιορισμένης έκδοσης ρολόι, το Chronograph Edition «AMG». Το κόστος του επετειακού αγωνιστικού της Mercedes-AMG ανέρχεται στα 625.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.