Mercedes-AMG SL63 από τη Mansory: Ήπια προσέγγιση (photos)


Μπορεί η Mansory να έχει τη φήμη των έντονων και πομπωδών μετατροπών, όμως αυτή η Mercedes-AMG SL63 μοιάζει -σχεδόν- εργοστασιακή.

  • ΦΩΤΟ: MANSORY
  • 20/3/2023

H Mansory έχει την τάση να κάνει μετατροπές που «βγάζουν μάτι», και που συνδυάζονται με αρκετά αυξημένες επιδόσεις από τον κινητήρα.

Κι ενώ ο κινητήρας και πάλι έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις, αυτή η Mercedes-AMG SL63 δεν μοιάζει τόσο ακραία όσο άλλες δημιουργίες της Mansory.

Το εν λόγω μοντέλο έχει δεχθεί, βέβαια, νέο body kit.  Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται ένας νέος προφυλακτήρας με αρκετές εισαγωγές και μικρά πτερύγια, αλλά και ένα νέο spoiler και νέο έμβλημα στη μάσκα, αυτό της Mansory σε χάλκινες αποχρώσεις

Η ίδια αισθητική επικρατεί και στο πίσω μέρος, με νέο spoiler, μεγαλύτερο διαχύτη και στοιχεία στον προφυλακτήρα, όλα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα - προφανώς. 

Το look συμπληρώνουν οι ζάντες 22 ιντσών, που έρχονται σε διάφορα σχέδια, αλλά και με το λευκό χρώμα που δεσπόζει στο εσωτερικό του κάμπριο.

Και τώρα, στα του κινητήρα. Η Mansory διαθέτει το μοντέλο σε δύο εκδόσεις, τηνP720 και την P850, που υποδηλώνουν την ιπποδύναμη της κάθε μίας. 

Για σύγκριση, σε στοκ μορφή, ο κινητήρας V8 των 4 λίτρων με δύο turbo αποδίδει 585 PS και 800 Nm ροπής.

Μετά τις βελτιώσεις που έκανε η Mansory, η AMG SL 63 μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ φτάνει την τελική ταχύτητα των 332 km/h.

Όσο για την τιμή, άγνωστο.