Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition: Συλλεκτική και εμπνευσμένη από την F1 (photos)


Η Mercedes τιμά την W12 του 2021 με μία ειδική έκδοση της SL 63: Η Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition είναι πισταδόρικη και πολύ αγριεμένη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-AMG
  • 12/1/2023

Η Mercedes ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2022 στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, με τους Russell και Hamilton να καταλαμβάνουν την 4η και 6η θέση του πρωταθλήματος των οδηγών, αντίστοιχα.

Η χρονιά που μας πέρασε αποδείχτηκε μία ιδιαίτερα δυσμενής χρονιά για τη γερμανική ομάδα, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με το μονοθέσιο από την πρώτη κιόλας στιγμή, τα οποία ξεκίνησαν να λύνονται αρκετά αργά. Η W13 κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις μία νίκη, η οποία μάλιστα ήρθε από τον George Russell, κι όχι από τον Hamilton, όπως θα περίμεναν πολλοί.

Έτσι, η Mercedes δεν τιμά την W13, αλλά την W12, το μονοθέσιο του 2021, με το οποίο οι Hamilton και Bottas τερμάτισαν το πρωτάθλημα στη 2η και την 3η θέση, αντίστοιχα, κι η ομάδα βρέθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος των κατασκευαστών.

Φυσικά, η εταιρεία δε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο μοντέλο από την SL 63 γι' αυτόν τον σκοπό, αφού βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της. Η εμφάνιση της Motorsport Collectors Edition συμπληρώνει τη σπορ φύση του roadster, και εμπνέεται από το livery του μονοθεσίου της Mercedes του 2021. Μεταλλική βαφή σε ασημί και μαύρο χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί, η οποία συνδυάζεται με τις λεπτομέρειες στο χαρακτηριστικό ανοιχτό πράσινο χρώμα της Petronas. Το πίσω μέρος του οχήματος έχει διακοσμηθεί με τριάκτινα αστέρια, προκειμένου να θυμίζει ακόμα περισσότερο την W12.

Η εταιρεία έχει τοποθετήσει το πακέτο AMG Aerodynamics Package με έναν πιο ισχυρό διαχύτη, αλλά και έχει πραγματοποιήσει αλλαγές στο πάτωμα του οχήματος, προκειμένου να βελτιώσει τη ροή του αέρα. Η Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition έχει δεχτεί επιρροές κι από τα στυλιστικά πακέτα AMG Night Package και AMG Night Package II, με διάφορες μαύρες λεπτομέρειες στη μάσκα, τις δαγκάνες των φρένων και τα σήματα που φέρει το μοντέλο σε όλο του το αμάξωμα. Το roadster «πατά» σε τροχούς 21 ιντσών και διαθέτει μία μαύρη υφασμάτινη ηλεκτρική οροφή.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η Mercedes προσφέρει δύο επιλογές για την καμπίνα: Τα καθίσματα είναι ντυμένα με μαύρο δέρμα Nappa και κίτρινες ή κόκκινες ραφές, με το σήμα της AMG στο προσκέφαλο των καθισμάτων να βάφεται σε ένα από τα δύο χρώματα, ανάλογα με την προτίμηση. Το ανθρακόνημα έχει την τιμητική του, καθώς δεσπόζει στο ταμπλό και τα πλαϊνά. Ένα ηχοσύστημα Burmester έχει προτιμηθεί, ένα σύστημα προβολής head-up, αλλά και το σύστημα τηλεμετρίας AMG Track Pace.

Το μοντέλο θα είναι εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης, αφού η Mercedes θα κατασκευάσει μόλις 100 μονάδες, και καθεμιά από αυτές θα είναι εξοπλισμένη με ένα υφασμάτινο κάλυμμα από συνθετικό ύφασμα. 

Ο κινητήρας έχει μείνει εντελώς ανέγγιχτος, κι έτσι η Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τη συμβατική SL 63. Πρόκειται για έναν κινητήρα V8 με twin-turbo, χωρητικότητας 4,0 L, που αποδίδει 585 PS και 800 Nm ροπής. Αυτό είναι αρκετό για να επιτρέψει στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,6 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 315 km/h.