Mercedes-Benz 300SL by S-Club: Να ονειρεύεσαι...


Η συγκεκριμένη replica, που βασίζεται στην Mercedes-Benz 300SL, θα περάσει και στον πραγματικό κόσμο, χάρη στον βελτιωτικό οίκο S-Klub και είναι χάρμα οφθαλμών.

  • 31/5/2021

Από τα εικονιζόμενα σκίτσα και μόνο, γίνεται εύκολα αντιληπτό στους πάντες, ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα συγκαταλέγεται, όταν και εφόσον κατασκευαστεί, ανάμεσα στα ομορφότερα που θα έχουν άδεια να κυκλοφορούν νόμιμα στο δρόμο. Το νέο project που φέρνει στο προσκήνιο o Jon Sibal, θα βασίζεται στην Mercedes-Benz 300SL και θα δημιουργηθεί από την εταιρεία S-Klub, η οποία πέρσι είχε παρουσιάσει μια replica της Porsche 550 Spyder.

Όπως συνέβη και με την Mercedes-Benz 300SL Speedster, που η ίδια εταιρεία είχε κατασκευάσει πριν από μερικούς μήνες, το αμάξωμα του νέου αυτοκινήτου θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με το γνήσιο που κυκλοφορούσε, ενώ θα φέρει αρκετές αλλαγές στην εμφάνισή του γενικότερα.

Για παράδειγμα, οι θόλοι θα είναι πολύ πιο τονισμένοι, αρκετά φουσκωμένοι θα λέγαμε εμπρός και πίσω, αν και το σημαντικότερο στοιχείο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, θα είναι το αποσπώμενο hardtop, που δένει υπέροχα με το παρμπρίζ.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της 300SL, θα είναι το σκούρο πράσινο χρώμα της που ταιριάζει μοναδικά με τις χρυσές ζάντες και τα ασημί στεφάνια. Ειδικής προσοχής χρήζουν, οι εντυπωσιακές εξατμίσεις που βγαίνουν στο πλάι.

Την προηγούμενη φορά που είχαμε γράψει για την 300SL Speedster από τον οίκο S-Klub, σας είχαμε πει πως βασιζόταν ουσιαστικά σε μία Mercedes-Benz SLK, η οποία χρησιμοποιούσε υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα της AMG. Το πιθανότερο λοιπόν είναι, το ίδιο να συμβεί και με αυτή την 300SL.