Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 2019: Η ακαταμάχητη γοητεία του πρακτικού


Η ιδανική αναλογία πρακτικότητας και γοητείας είναι εκείνη που χαρακτηρίζει -και- τη νέα Mercedes-Benz Shooting Brake, η οποία αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΊΟ
  • 6/3/2019

Το τίτλο του πιο γοητευτικού station wagon της ευρωπαϊκής αγοράς διεκδικεί εκ νέου η Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, η δεύτερη γενιά της οποίας αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της 89ης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η νέα Mercedes-Benz CLA Shooting Brake βασίζεται στο δάπεδο της νέας A-Class γεγονός που έχει “προκαλέσει” τη σημαντική αύξηση των διαστάσεών της.

Αναλυτικότερα, το μήκος έχει “κερδίσει” 4,8 εκατοστά και το πλάτος 5,3 εκατοστά σε αντίθεση με το ύψος που μειώθηκε οριακά κατά 2 χιλιοστά.

Τα οφέλη από την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων είναι προφανή, καθώς η νέα CLA Shooting Brake προσφέρει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό της τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Για του λόγου το αληθές, το διαμέρισμα αποσκευών έχει αυξήσει τη χωρητικότητά του κατά 10 λίτρα, ξεκινώντας πλέον από τα 505 λίτρα, ενώ σημαντικά μεγαλύτερο είναι και το πλάτος της πέμπτης πόρτας διευκολύνοντας και μάλιστα σημαντικά την πρόσβαση στον χώρο αποσκευών.

Για την κίνηση της νέας CLA Shooting Brake αναμένεται να αξιοποιηθούν οι κινητήρες βενζίνης και diesel που συναντάμε σήμερα στην γκάμα της A-Class, ενώ στην κορυφαία έκδοση CLA 250 πρόκειται να τοποθετηθεί ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 225 ίππων και 350 Nm ροπής.

Η εμπορική διάθεση της Mercedes-Benz CLA Shooting Brake θα ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο.