Mercedes-Benz: Διαψεύδει τα σενάρια αποχώρησης από την Ελλάδα


Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Mercedes, χαρακτηρίζει ανακριβή, ανυπόστατα και συκοφαντικά τα δημοσιεύματα περί αποχώρησης της μάρκας από την Ελλάδα. 

  • 28/5/2021

Επίσημα θέση παίρνει η Mercedes-Benz Hellas  σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν πώς επίκειται αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:

"Eνδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργική της δομή, σε καμία όμως περίπτωση η Mercedes-Benz δεν αποχωρεί από την Ελληνική αγορά." 

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:

"Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση συνεχίζεται δυναμικά και ο μετασχηματισμός της αυτοκίνησης επιφέρει αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά, είναι ο διαχωρισμός των Daimler Trucks από τη Mercedes-Benz AG, γεγονός που ο Όμιλος της Daimler έχει επιβεβαιώσει εδώ και καιρό με Δελτία Τύπου (από 03.02.2021 Daimler plans separation into two pure-play companies and majority listing of Daimler Truck to accelerate into zero- emissions and software-driven future - Daimler Global Media Site και με πιο πρόσφατο αυτό της 20ης Μαΐου: Daimler Truck sets out ambitions as an independent company - Daimler Global Media Site)

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν την πλειοψηφία των θυγατρικών των δύο νέων εταιριών παγκοσμίως. Με δεδομένο ότι η Mercedes-Benz Ελλάς διατηρεί κάτω από την ομπρέλα της το σύνολο των δραστηριοτήτων επιβατικών, ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων καθώς και λεωφορείων, ενδέχεται να προκύψουν αλλαγές στη λειτουργική δομή της. Σε καμία όμως περίπτωση η Mercedes-Benz δεν αποχωρεί από την Ελληνική αγορά, η οποία την τιμά με την εμπιστοσύνη της κατατάσσοντάς την σταθερά στην 1η θέση των πωλήσεων ανάμεσα στις premium μάρκες τα τελευταία 7 χρόνια. Η πορεία αυτή καθιστά την Ελληνική εισαγωγική εταιρεία μία από τις πιο επιτυχημένες θυγατρικές της Mercedes-Benz στη Ευρώπη."

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία αναπαράγεται είναι εντελώς ανακριβής, ανυπόστατη και συκοφαντική. Η Mercedes-Benz Ελλάς δηλώνει απερίφραστα ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της ώστε να προστατεύσει το όνομα και το κύρος της απέναντι σε δημοσιεύματα που παραπληροφορούν, πλήττοντας τη φήμη και την αξιοπιστία της."