Mercedes-Benz EQS: Υψηλές προσδοκίες για την αγορά των ΗΠΑ


Η Mercedes-Benz EQS έχει δημιουργήσει αίσθηση στους ευρωπαίους φίλους της αυτοκίνησης, με τη τεχνολογία της και την πολυτελή προσέγγιση στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, ποιες είναι οι βλέψεις της εταιρείας για την αμερικανική αγορά;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/9/2021

Σε αυτό απάντησε ο κ. Ola Källenius, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG. O κ. Källenius εξήγησε γιατί τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν να παρουσιάσουν και να διαθέσουν την EQS πρώτα στην αγορά της βόρειας Αμερικής και κατόπιν στις υπόλοιπες χώρες.

Όπως δήλωσε ο 52χρονος Σουηδός στην καταγωγή, αυτό έγινε με σκοπό να τεθούν οι βάσεις ώστε να γίνει γνωστή η προσπάθεια της Mercedes-Benz στον τομέα εξέλιξης και δημιουργίας αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων και να αναπτυχθεί το μερίδιο αγοράς της σε ορίζοντα δεκαετίας.

Ο κ. Källenius είπε χαρακτηριστικά: «Με την EQS δεν θέλαμε απλώς να κατασκευάσουμε ένα λαμπερό όχημα. Επιθυμία μας ήταν να κάνουμε το πρώτο βήμα. Η S-Class (σημ.: της οποίας αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή) είναι ένα τόσο ισχυρό αυτοκίνητο-σύμβολο για την εταιρεία το οποίο θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε την απαιτούμενη φόρα που χρειαζόμαστε εντός της παρούσας δεκαετίας.

»Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας στην ηλεκτροκίνηση από τη “ναυαρχίδα” μας και δείξαμε πώς μπορεί να είναι μια πλατφόρμα (σημ.: για ηλεκτρικά οχήματα) η οποία έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για ένα πολυτελές ηλεκτροκίνητο όχημα. Για την EQS, ο στόχος μας δεν είναι οι αυξημένες πωλήσεις –άλλωστε αυτές εκ των πραγμάτων θα είναι περιορισμένες. Τη δημιουργήσαμε επειδή αυτή ήταν μια έντονη επιθυμία της αγοράς».

Πέραν αυτών, ο κ Källenius (φωτογραφία) πιστεύει ότι η Mercedes-Benz έχει τη δυνατότητα να ηγηθεί και στην πολυτελή κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων –και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα– όπως συμβαίνει σε αυτά με θερμικούς κινητήρες. Και αυτό επειδή έχει τη δυναμική, τη φήμη και την ικανότητα να το πράξει.

Συγκεκριμένα, δήλωσε σχετικά: «Αναβαθμίζουμε την ως τώρα εικόνα και ύπαρξη του αυτοκινήτου, ως προϊόν. Βρισκόμαστε σε ένα μονοπάτι το οποίο ανοίγεται εμπρός μας με γοργό ρυθμό. Πρέπει να εμπλακούμε 100% σε αυτήν την αγορά. Ωστόσο, για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν αρκεί μόνο να στραφούμε στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Είναι εξίσου κρίσιμο να έχουμε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

»Το μεγαλύτερο καθήκον μας είναι να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες υποδομές για να παράγουμε καθαρή ενέργεια. Αυτές οι δύο παράμετροι πρέπει να συγχρονιστούν ώστε να έχουμε έναν κόσμο που δεν θα απειλείται από τις επιπτώσεις αυξημένης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα» κατέληξε ο κ. Ola Källenius.