Mercedes-Benz: H νέα B-Class θα είναι στο Παρίσι!


H γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε επίσημα την πρεμιέρα της νέας γενιάς σε συνδυασμό με την παρουσίαση της S-Class Safety Tech.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/9/2018

Δίπλα στις A 35, GLE και EQC την παγκόσμια πρεμιέρα της θα πραγματοποιήσει η νέα B-Class που θα ενισχύσει την πολυμελή γκάμα της Mercedes-Benz. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες η νέα Mercedes θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της A-Class και η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον βενζινοκινητήρα των 1,33 lt καθώς και τον diesel των 1,46 lt με ισχύ από 116 έως 136 PS και κοινή εξέλιξη με την Renault.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα MFA2, που δίνει το παρόν σε όλα τα προσθιοκίνητα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Οι ισχυρότερες εκδόσεις θα είναι δίλιτρες, ενώ θεωρείται δεδομένη και μία plug-in υβριδική ντίζελ έκδοση με μπαταρία 13,7 kWh και ηλεκτροκίνητη αυτονομία έως περίπου 70 km.

Σχετικά με την σχεδίαση θα υπάρχουν πιο καθαρές και δυναμικές γραμμές όπου το πίσω μέρος δεν θα είναι τόσο κάθετο όσο στην τρέχουσα γενιά και με ελαφρώς μεγαλύτερη κλίση της οροφής. Ο εξοπλισμός της θα μπορεί να περιλάβει όλα τα γνωστά από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας συστήματα υποβοήθησης, όπως και ημιαυτόνομη οδήγηση 2ου επιπέδου. Φήμες υπάρχουν για plug-in υβριδική έκδοση όπως και για μια καθαρά ηλεκτρική.