Mercedes-Benz Project Mondo G: Κι όμως, και τα αυτοκίνητα φορούν μπουφάν (photos)


Αυτή η μοναδική Mercedes G-Class, σχεδιασμένη από την εταιρεία ρουχισμού Moncler, μοιάζει σαν ένα όχημα από άλλο πλανήτη που... φοράει μπουφάν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 26/2/2023

Η Mercedes συνεργάζεται με τη γνωστή μάρκα ρούχων από το Μιλάνο, Moncler, και παρουσιάζει μία άκρως τροποποιημένη G-Class, η οποία είναι βαριά επηρεασμένη από το σήμα κατατεθέν της Moncler, το οποίο δεν είναι άλλο από το εμβληματικό φουσκωτό μπουφάν της. Κι όμως, το είδαμε κι αυτό.

Το δημιούργημα ονομάζεται Project Mondo G και αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της φετινής εβδομάδας μόδας του Λονδίνου, η οποία έλαβε χώρα στις 17-21 Φεβρουαρίου, και πράγματι μοιάζει με ένα καπιτονέ μπουφάν. Φυσικά, από το πάνω μέρος δε λείπει το τεράστιο φερμουάρ του, και οι ανακλαστικές επιφάνειες δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας, χαρακτηριστικό στοιχείο της Moncler.

Το Mondo G είναι μέρος της έκθεσης 'The Art of Genius' της Moncler, κι έχει βασιστεί στην τρίθυρη G-Class, με το μήκος του έργου τέχνης να είναι μόλις 4,6 m, σαφώς μικρότερο από το μοντέλο παραγωγής. Το πλάτος έχει αυξηθεί, φτάνοντας στα 3,4 m, και το ύψος αγγίζει τα 2,8 m. Παρόλο που το μοντέλο είναι μικρότερο σε μήκος από τη συμβατική G-Class, το βάρος του έχει αυξηθεί στα 2.500 kg, κάτι που οφείλεται στα πρόσθετα μέρη του... μπουφάν.

Για την παρουσίαση του Project Mondo G, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να το προβάλλουν μπροστά σε ένα εξωπραγματικό, χειμωνιάτικο τοπίο.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes συνεργάζεται με κάποιο πρόσωπο του χώρου της μόδας ή της μουσικής, αφού την προηγούμενη χρονιά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ένωσε τις δυνάμεις της με τον γνωστό τραγουδιστή will.i.am, δημιουργώντας την WILL.I.AMG, μία AMG GT Coupe με λίγοτερες πόρτες και τη μάσκα μιας G-Class.

Το 2021, οι Γερμανοί της Mercedes τίμησαν τον εκλιπόντα Virgil Abloh, καλλιτεχνικό διευθυντή της Louis Vuiton, και ιδρυτή του οίκου μόδας Off-White, σχεδιάζοντας το Project Maybach, ένα ηλεκτρικό off-road coupe με εξαιρετικά αυστηρό στυλ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Mercedes, το συγκεκριμένο δημιούργημα είναι μοναδικό, όμως όχι και ο τελευταίος καρπός της συνεργασίας με την Moncler.