Mercedes-Benz: Τα επόμενα ηλεκτρικά θα έχουν ριζοσπαστική σχεδίαση


Πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Στοκχόλμη η πολυαναμενόμενη EQC, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της γερμανικής εταιρίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/9/2018

Αρκετοί θεωρούν πως η αναμονή για την EQC ήταν πολύ μεγάλη για ένα ηλεκτρικό μοντέλο που σχεδιαστικά δεν αποκλίνει από την γραμμή των συμβατικών εκδόσεων της GLC. Μάλιστα υπάρχει η άποψη πως το EQC θα έπρεπε να διαφοροποιείται σε μεγαλύτερο βαθμό και να έχει μία πιο «ηλεκτρική» άποψη. Κάτι που όπως φαίνεται δεν επιθυμούσαν στην Mercedes αφού η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να γίνει προοδευτικά.

Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για κάτι το πολύ τολμηρό αισθητικά, όπως έκανε η BMW με την σειρά i. Και αυτό διότι η Mercedes έχει να παρουσιάσει μέχρι το 2022 ακόμη εννέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έχουν πολύ πιο προχωρημένη σχεδίαση και που θα δώσουν νέα διάσταση στην γκάμα EQ (όπως θα ονομάζονται τα ηλεκτροϋβριδικά νέας γενιάς).

Αυτά ειπώθηκαν στο παρασκήνιο και σε βρετανικό περιοδικό από τον διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ Jorg Heinermann που τόνισε πως σταδιακά θα δούμε μοντέλα EQ με πολύ πιο ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Συγκεκριμένα θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην αναγνωρισιμότητα της μάσκας η οποία παρόλο που δεν έχει καμία πρακτική αξία σε ένα ηλεκτρικό (μιας και είναι κλειστή αφού δεν υπάρχει κινητήρας για ψύξη) παραμένει το σημείο που τραβά τα βλέμματα. Ειδικά όταν υπάρχει ένα αστέρι στην γρίλια.