Mercedes ετών 36 «διακοσαρίζει» αρχοντικά στην Autobahn (Video)


Τι κι αν κουβαλάει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην πλάτη της. Η Mercedes-Benz 280 CE εξακολουθεί να ξεδιπλώνει το ταλέντο της στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.

  • 22/12/2020

Τα άλογα δεν τα σκοτώνουν όταν γεράσουν. Πόσο μάλλον όταν αυτά κατάγονται από την Στουτγάρδη και διαθέτουν πέρα από το αριστοκατικρατικό pedigree την απαραίτητη ποιότητα κατασκευής η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει  την απαιτούμενη μακροζωία.

Τρανή απόδειξη αποτελεί η περίπτωση της 36χρονης Mercedes-Benz 208 CE, η οποία παρά τα χρόνια της, τον ταπεινών προδιαγραφών δίλιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 185 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων, δεν δυσκολεύτηκε να διακοσαρίσει στη γερμανική Autobahn, ξεδιπλώνοντας με χάρη και αρχοντιά το ταλέντο της.

Ίσως τα 200 χλμ./ώρα να μην αποτελεί στις ημέρες μας επίδοση αναφοράς, ωστόσο, δεν μπορεί από το εντυπωσιαστεί κανείς από τον τρόπο με τον οποίο το γερμανικό coupe μπορεί να ταξιδεύει 36 χρόνια μετά την κατασκευή της στο εθνικό δίκτυο.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας στο video που ακολουθεί, οι σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ζωής και τα 183.000 χιλιόμετρα που έχουν προστεθεί στο οδόμετρό της, ελάχιστα έχουν επηρεάσει τις ικανότητές στην άσφαλτο.

Ναι, λείπουν τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και τα φαντεζί infotainment, στη θέση των οποίων μπορεί κάλλιστα να μπορεί να τοποθετήσει κανείς τη  χαρακτηριστική χροιά του εξακύλινδρου μοτέρ της Mercedes.

Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά, αλλά αυτό δεν περιμένατε εμάς για να σας το πούμε.