Πότε έρχεται το Tesla των 20.000 ευρώ;


Το πράσινο φως για τη γραμμή παραγωγής έχει πάρει το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της Tesla, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί εντός και εκτός αμερικανικών συνόρων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

  • 23/9/2020

Το όνειρο απόκτησης ενός προσιτού ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Tesla πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα σύντομα με τις τελευταίες πληροφορίες να τοποθετούν το λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου Tesla Hatch μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η επιβεβαίωση των όσων κυκλοφορούσαν ως φήμη στους διαδρόμους της καλιφορνέζικης φίρμας ήρθε από το στόμα του ιδρυτή της. Στην περίφημη Battery Day, o Elon Musk αποκάλυψε ότι το μικρό και προσιτό Tesla θα μπει στην παραγωγή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προσδιορίζοντας μάλιστα και το επίπεδο τιμών στο οποίο θα κυμανθεί.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του και το προσιτό προφίλ του, το νέο μοντέλο της Tesla θα είναι πλήρως αυτόνομο και θα εφοδιάζεται με τις νέας γενιάς μπαταρίες που εξελίσσει η αμερικανική φίρμα.

Οι νέας γενιάς μπαταρίες άλλωστε θα αποτελέσουν και το «κλειδί» για τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, καθώς θα περιορίσουν το κόστος κατασκευής από τα 1.100 δολάρια ανά kWh στα μόλις 156 δολάρια ανά kWh.

Πριν από λίγους μήνες, η Tesla αναζητούσε νέους σχεδιαστές στην περιφέρεια της Κίνας που θα αναλάμβαναν την εξέλιξη του μικρού και προσιτού μοντέλου της, το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή του VW ID.3.

Το τελευταίο απειλεί ήδη την απόλυτη κυριαρχία της Tesla στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, κερδίζοντας από την πρώτη στιγμή την προτίμηση των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Ενδεικτικό της δυναμικής του VW ID.3 είναι η ταξινόμηση σχεδόν 700 μονάδων στην αγορά της Νορβηγίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση.

Φυσικά η Tesla δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, προετοιμάζοντας μια ολομέτωπη προϊοντική αντεπίθεση, μέρος της οποίας θα αποτελέσει και το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback των 20.000 ευρώ.