Μέσω gov.gr η μεταβίβαση και η χορήγηση άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων


To Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή μέσα από την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης οχημάτων μέσω του gov.gr. 

  • 6/7/2022

Πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είχε ανακοινώσει ότι από τις 27 Ιουλίου 2022 το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα αποκτούν ψηφιακή μορφή και πλέον θα μπορούμε να τα κουβαλάμε μέσα από το ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού μας, όπως ακριβώς κάναμε και με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι απλουστεύσεις όμως και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών δεν σταματά εδώ αφού μέσα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή θα μπορούμε σύντομα να μεταβιβάζουμε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μέσω του gov.gr ενώ ψηφιακά θα γίνεται και η διαδικασία χορήγησης άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών.

Στόχος είναι οι πολίτες να μπορούν να τρέχουν τις παραπάνω διαδικασίες ψηφιακά μέσω της Ενιαίας Ψηψιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) χωρίς να ταλαιπωρούνται σε μεγάλες ουρές στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ η συγκεκριμένη τροπολογία που καθορίζει την ψηφιοποίηση των διαδικασιών κατατέθηκε από το Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και φέρει τον αριθμό 1360/135 6.7.2022.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την τροπολογία πατώντας εδώ.