Messerschmitt Micro Car: Η αναγέννηση του λιλιπούτειου τρίτροχου (Video)


Τα μικροσκοπικά τρίτροχα οχήματα της Messerschmitt, θα προσφέρονται ως βενζινοκίνητα ή ηλεκτροκίνητα, με αυτονομία που θα φτάνει έως τα 160 χιλιόμετρα.

  • 6/5/2021

Αν αναφέρετε σε κάποιον το όνομα Messerschmitt, στην καλύτερη περίπτωση να πάει το μυαλό του στο γερμανικό μαχητικό αεροπλάνο Bf 109 του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού τελείωσε ο πόλεμος όμως, η Messerschmitt δεν ήταν σε θέση να κατασκευάσει αεροσκάφη πια και μεταξύ άλλων, έφτιαξε ένα τρίτροχο όχημα με ανοιγόμενη οροφή, το επονομαζόμενο Kabinenroller, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε το 1964.

Φτάνοντας στο 2020 και με τον COVID-19 να έχει κυριεύσει τον κόσμο, η εταιρεία βρήκε το χρόνο να υλοποιήσει μία από τις ιδέες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες, απλά τώρα λέγονται KR-202 και KR-E5000, ανάλογα με το αν θα κινούνται με βενζίνη ή ηλεκτρισμό.

Σε σχέση με το πρωτότυπο KR200, το νέο KR διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα και στους τρεις τροχούς, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αμάξωμα από fiberglass και πλαίσιο από ατσάλι και αλουμίνιο. Για την κίνησή του χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 125 κ.εκ. (με έναν 1 κύλινδρο φυσικά) με ηλεκτρονικό ψεκασμό και ισχύ 7,3 ίππων.

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο KR-E5000 αποδίδει 6,7 ίππους και είναι εφοδιασμένο με μία μπαταρία 1,4 kWh. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 120 χλμ./ώρα και η αυτονομία του 160 χιλιόμετρα (με δύο μπαταρίες).

Παρά τον σύγχρονο εξοπλισμό των νέων KR, το βάρος τους είναι μειωμένο σε σχέση με το αρχικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού μοντέλου. Το βενζινοκίνητο ζυγίζει 218 κιλά, ενώ το ηλεκτρικό 193 κιλά περίπου (αφορά την έκδοση με την μία μπαταρία). Η οροφή που προσφέρεται προαιρετικά αναμφίβολα θα προσθέτει στο συνολικό βάρος.

Οι παραγγελίες για όποιον επιθυμεί ένα από τα δύο μοντέλα της Messerschmitt έχουν ξεκινήσει. Η τιμή του KR-202 για τη βασική έκδοση είναι 10.950 ευρώ, ενώ το Ε5000 κοστίζει 12.950 ευρώ.