Μετά το Snap η Rinspeed θα παρουσιάσει το microSNAP


Το microSNAP είναι η πρόταση της Rinspeed για ένα μικρό, πρακτικό, ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα διανομών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/12/2018

H Rinspeed, η ελβετική εταιρεία του Frank K. Rinderknecht, είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε έκθεση με πρωτότυπα που αρκετά από τα οποία είναι τουλάχιστον εκκεντρικά. Κάποια άλλα όμως δείχνουν κάτι από ένα πιθανό μέλλον. 

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το Snap που είχε παρουσιάσει πέρυσι η Rinspeed στη CES στο Las Vegas, ενώ για στη φετινή διοργάνωση της ίδιας έκθεσης θα παρουσιάσει το microSNAP. Το οποίο ακολουθεί την ίδια λογική με το μεγαλύτερο πρότυπο. Υπάρχει δηλαδή μια βάση, την οποία η Rinspeed ονομάζει Skateboard και περιλαμβάνει όλα τα συστήματα κίνησης που βέβαια είναι ηλεκτρικά και την υπερκατασκευή ή καλύτερα το αμάξωμα. Το οποίο λέγεται Snap, ενώ εδώ οι επιλογές είναι πολλές και ανάλογες με την τελική χρήση του οχήματος. 

Η ειδοποιός διαφορά του microSNAP από το Snap, είναι το μέγεθός του, μιας και το μέγεθός του είναι ανάλογο αυτό του Renault Τwizy. Δηλαδή πολύ μικρό προκειμένου να είναι και ιδιαίτερα ευέλικτο για να μπορεί να παίξει με επιτυχία το ρόλο ενός αστικού οχήματος διανομών, το οποίο βέβαια θα κινείται και αυτόνομα. 

Αντίστοιχα και για πρώτη φορά αυτόματη θα είναι και η διαδικασία αλλαγής των Pods, των υπερκατασκευών δηλαδή, οι οποίες θα εκτελούνται από ρομπότ. Ταχύτατα και φυσικά με απόλυτη ακρίβεια.