Μετρό: Ανεστάλη η απεργία της Τρίτης 28/3


Δείτε τι άλλαξε και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία.

  • 27/3/2023

Κανονικά θα διεξαχθούν την Τρίτη (28/3) τα δρομολόγια του Μετρό, αλλά και του Τραμ, μετά την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) να αναστείλει «προσωρινά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει.

«Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση των αιτημάτων μας και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ, φάνηκε αμυδρά, να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΛΜΑ το απόγευμα της Δευτέρας (27/3).

Και προσθέτει: «Για το λόγο αυτό το σωματείο μας αναστέλλει “προσωρινά” μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, την 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει για αύριο Τρίτη 28/3/23, διεκδικώντας κρατικές συγκοινωνίες, φθηνές γρήγορες και αξιόπιστες για όλους τους πολίτες».

Για την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων ενημέρωσε σχετικά και η ΣΤΑ.ΣΥ.: «Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά, μετά την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης σωματείου εργαζομένων».