Μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή - Οι ώρες που δε θα λειτουργεί


Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για προειδοποιητική κίνηση και ζητούν την επίλυση προβλημάτων που «λιμνάζουν».

  • 23/3/2023

Η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό το βράδυ της Παρασκευής (24/3), μετά την προειδοποιητική στάση εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, προβλήματα «που λιμνάζουν και δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

«Προειδοποιητική στάση εργασίας των εργαζομένων για προβλήματα που λιμνάζουν και δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ), την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά και κάνουν τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά άνισο αγώνα με τις αντιξοότητες.

Θέματα:

1) Έλλειψη Οδηγών, Τεχνικών, Σταθμαρχών και εξειδικευμένου Σιδηροδρομικού Προσωπικού.

2) Έλλειψη συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και των σιδηροδρομικών υποδομών.

3) Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

4) Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο, με μόνιμο τακτικό προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ., χωρίς τα επαγγελματικά ρίσκα που επιβάλουν οι εργολάβοι για αύξηση των κερδών τους.

Για όλα τα παραπάνω προκηρύσσουμε για Παρασκευή 24/3/2023 προειδοποιητική στάση εργασίας από ώρες 21:00 έως λήξη κυκλοφορίας.

ΥΓ.: Παρακαλούνται οι υπηρεσίες να στείλουν το προσωπικό ασφαλείας».