Μέχρι 31/12 η καταβολή των τελών κυκλοφορίας


Αυτό τονίζει στην ανακοίνωσή της η Γ.Γ.Δ.Ε.

  • 27/12/2014

Μέχρι την Τετάρτη 31/12/2014 θα πρέπει οι κάτοχοι οχημάτων να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε).

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη “παράταση”, όπερ και σημαίνει ότι η καταβολή των τελών θα πρέπει να γίνει μέσα στις τρεις εναπομείνασες εργάσιμες ημέρες.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Υπενθυμίζεται στους κατόχους οχημάτων ότι, για να είναι εμπρόθεσμη η καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2015, αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι και την Τετάρτη 31.12.2014”, τονίζει χαρακτηριστικά η Γ.Γ.Δ.Ε. στην ανακοίνωσή της, στην οποία μάλιστα αναφέρονται και εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής ώστε να αποφευχθούν χαώδεις καταστάσεις στα γκισέ τραπεζών και εφοριών.

Για την εξυπηρέτηση και την αποφυγή ταλαιπωρίας, θα πρέπει οι φορολογούμενοι, πέραν του καθιερωμένου τρόπου καταβολής των τελών κυκλοφορίας, να χρησιμοποιήσουν άλλους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως τηλεφωνική και ηλεκτρονική τραπεζική, εφαρμογές κινητών, πιστωτικές κάρτες κλπ.

Διευκρινίζεται ότι: Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι μπορούν να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και ακολούθως να εξοφλούν τα τέλη σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω άλλων διαθέσιμων εναλλακτικών τρόπων.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας μόνο τον Α.Φ.Μ. τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Σημειώνεται ότι αρκετές τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα μέσω web- banking της εύρεσης του κωδικού πληρωμής, ο οποίος συμπληρώνεται αυτόματα στα ανάλογα πεδία κατά την πληρωμή. Ο κάτοχος του λογαριασμού πρέπει να γνωρίζει μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Κυρώσεις

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των τελών (μέχρι τις 31/12 δηλαδή), οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν το όχημά τους υποχρεούνται να πληρώσουν το διπλάσιο αντίτιμο των τελών που τους αντιστοιχούν.

Σε ό,τι αφορά δε στις κυρώσεις που προβλέπονται για όσους εντοπιστούν να κυκλοφορούν με όχημα για το οποίο δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, ο νόμος κάνει λόγο για αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας του οχήματος από την αστυνομική αρχή.