Μία άψογη Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione δημοπρατείται για πάνω από 200.000 $ (Video)


Τα χάτσμπακ υψηλών επιδόσεων δεν γίνονται πιο εμβληματικά από τη Lancia Delta Integrale και ένα εξαιρετικά σπάνιο και σαν καινούριο μοντέλο πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία για ένα αντίτιμο ανάλογο ενός supercar.

  • 24/3/2022

Αυτό είναι το νούμερο 69 από τα 400 μοντέλα Martini 5 Evoluzione που κατασκευάστηκαν για το 1992. Προφανώς και είναι σαν καινούριο, αφού ανακαλύφθηκε στο υπόγειο μιας ιταλικής αντιπροσωπείας πριν αγοραστεί από τον σημερινό ιδιοκτήτη του το 2018. Αυτό που είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ότι έχει διανύσει μόνο 169 χιλιόμετρα (104 μίλια) και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία από τις Delta Integrale με τα λιγότερα χιλιόμετρα στην υφήλιο αυτή τη στιγμή.

Η εταιρεία δημοπρασιών Bring a Trailer σημειώνει ότι το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στην απόχρωση του λευκού Bianco και συνοδεύεται από τις χαρακτηριστικές ρίγες στα χρώματα της Martini Racing και στις δύο πλευρές. Συνεχίζει να πατά στις αυθεντικές λευκές ζάντες αλουμινίου Speedline 15 ιντσών με ελαστικά Michelin MXX 205/50.

Στην καμπίνα υπάρχουν μαύρα σπορ καθίσματα Recaro με κόκκινες ραφές, ενώ διαθέτει επίσης το αυθεντικό ραδιοκασετόφωνο Clarion και όργανα με κίτρινα γράμματα που πραγματικά τραβούν τα βλέμματα.

Την δύναμη στο χάτσμπακ δίνει ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων, ο οποίος έρχεται με αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού, αλλαγή λαδιών το 2020. Με τον τετρακύλινδρο συνεργάζεται ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων που κινεί και τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κεντρικού διαφορικού Ferguson και ενός πίσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης Torsen. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας της Lancia Classiche.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές των σπάνιων μοντέλων Lancia Delta Integrale έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό το αυτοκίνητο πρόκειται να πουληθεί για ένα πραγματικά υψηλό ποσό. Η προσφορά έχει ήδη ξεπεράσει το όριο των 210.000 $. Για να το συγκρίνουμε, αναφέρουμε ότι μία Delta HF Integrale Evo II του 1995 πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα τον Μάρτιο έναντι 87.147 δολαρίων.