Μια βόλτα στο εσωτερικό του επαναστατικού Hyundai Ioniq 5 (Video)


Αποκτώντας πρόσβαση στην καμπίνα του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5, αποκτούμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, με όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που θα θέλαμε για αυτήν 

  • 24/3/2021

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε μονάχα ότι είχε να κάνει με το εξωτερικό του νέου αμιγώς ηλεκτρικού και ευμεγέθους Hyundai Ioniq 5. Πρόσφατα, η εταιρία μας έδωσε την ευκαιρία, μέσω κάποιων φωτογραφιών που δημοσίευσε, να μάθουμε σχεδόν τα πάντα σε ότι έχει να κάνει και με το εσωτερικό.

Ξεκινώντας την περιγραφή από το πίσω μέρος, το οποίο είναι εξόχως ευρύχωρο, αντιλαμβανόμαστε πως τα καθίσματα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης εμπρός πίσω κατά 13 εκατοστά περίπου. Στις πίσω κολώνες υπάρχουν αεραγωγοί για το σύστημα κλιματισμού, κουρτινάκια στα παράθυρα, ηχεία στις πόρτες, αλλά και κρυφός φωτισμός στις χειρολαβές.

Μιλώντας πάντα για το πίσω μέρος, στο τελείωμα της κεντρικής κονσόλας, όπως και κάτω από τα καθίσματα, υπάρχουν φορτιστές USB, κλασσικές παροχές ρεύματος, αλλά και οικιακής χρήσης.

Μετακινούμενοι εμπρός, η ηλιοροφή και το επίπεδο πάτωμα δημιουργούν ευχάριστη αίσθηση για τους επιβάτες, με αρκετό φως. Τα υλικά κατασκευής είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με κάποια από αυτά να είναι ανακυκλώσιμα.

Στο ταμπλό δεσπόζουν δύο μεγάλες οθόνες (12,3 ιντσών), με την μία να αφορά τα όργανα και την άλλη το σύστημα ψυχαγωγίας. Επιπλέον, δύο κάμερες αντικαθιστούν τους πλαϊνούς καθρέπτες και προβάλλουν την αντίστοιχη εικόνα.

Επίσης, παρατηρούμε τις ποτηροθήκες και το αναδιπλούμενο υποβραχιόνο που διαθέτει χώρο για μικροαντικείμενα, άλλους δύο φορτιστές USB και γενικά αρκετούς διακόπτες και κουμπιά που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ηλεκτρικά οχήματα.

Συνολικά, στην καμπίνα του Hyundai Ioniq 5 έχει γίνει, εκ πρώτης όψης, αρκετά καλή δουλειά. Η ευρυχωρία και άνεση συναντούν την απλότητα και την χρηστικότητα. Επειδή οι φωτογραφίες προέρχονται από την Κορέα, ελπίζουμε τα ίδια πράγματα να αφορούν και την ευρωπαϊκή αγορά.