Μία Chevrolet Corvette Split Window με σύγχρονη καρδιά


Η Corvette Split Window ήταν και θα είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα που έχει να επιδείξει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/5/2020

Μάλιστα η συγκεκριμένη Split Window με το πίσω διαιρούμενο κρύσταλλο που κυκλοφόρησε μόνο το 1963 είναι ένα από τα ακριβότερα made in US που υπάρχουν και στην δημοπρασία που διεξήγαγε η Barrett-Jackson στις αρχές του μήνα το σφυρί έπεσε στις μόλις 370.000 δολάρια. Αρκετά πάνω από όσο αξίζει μία απο τις 10.000 που κατασκευάστηκαν, Για ποιό λόγο όμως; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πέρασε από μια πλήρη ανακατασκευή από την Jeff Hayes Customs και βάφτηκε ασημί απέξω με κόκκινη επένδυση στην καμπίνα. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω.

Ωστόσο, η ανακατασκευή και οι εμπνεύσεις δεν σταματούν εδώ αφού στην θέση του παλιού V8 βρίσκεται ένας σύγχρονος καπό δεν υπάρχει ο LS3 κινητήρας με ισχύ 540 άλογα. Σε αντίθεση με το χειροκίνητο τεσσάρι κιβώτιο εδώ επίσης υπάρχει ένα σύγχρονο εξάρι αυτόματο κιβώτιο, γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αυθεντικότητα και την τιμή αυτής της Corvette. Μάλιστα υπάρχουν και πολλά άλλα εξτρά όπως εξαπίστονα φρένα μπροστά, υδραυλική υποβοήθηση τιμονιού, κλιματισμός κ.α.

Τέλος να πούμε πως η Split Window ήταν η πρώτη κουπέ Corvette και ένα χρόνο αργότερα το πίσω παρμπρίζ έγινε ενιαίο (της C2, γνωστής ως Sing Ray). H παραγωγή της με το «διπλό» πίσω τζάμι ήταν στις 10.584 αυτοκίνητα και έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο ξεχωριστά κουπέ με έντονα ρετρό σχεδίαση που την ποθεί κάθε σοβαρός συλλέκτης.