Μία Chevy Coupe του 1940 διασώζεται μετά από δεκαετίες (video)


Μία μυστηριώδης Chevy του 1940 βρίσκεται στα άδυτα ενός αχυρώνα, κι η «διάσωσή» της είναι πιο δύσκολη απ' ό,τι φαντάζεστε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: IronTrap Garage - YouTube
  • 20/5/2023

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα αναφορικά με τα barn finds, τα «διαμάντια» που βρίσκουν οι λάτρεις της αυτοκίνησης παρατημένα σε αχυρώνες, αποθήκες και δάση, είναι η άγνωστη ταυτότητα, προέλευση κι ιστορία τους. Η συγκεκριμένη Chevy του 1940 παρέμεινε μέσα σε μία καλύβα στο δάσος για πάνω από 60 ή και 70 χρόνια.

Η ομάδα του καναλιού IronTrap Garage στο YouTube κατάφερε να διασώσει το ξεχασμένο αυτοκίνητο, όμως η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη. Πριν από την «επιχείρηση,» είχαν τοποθετηθεί κάθετα δοκάρια κάτω από τη σκεπή, προκειμένου να υποστηρίζεται, όμως μία δυνατή ριπή αέρα ήταν αρκετή για να φέρει το μικροσκοπικό οίκημα σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι ήταν πριν.

Οι διασώστες της γηραιάς Chevy τοποθέτησαν περισσότερες δοκούς, για να καταστήσουν την αφαίρεση του οχήματος ασφαλή. Ένα ανυψωτικό μηχάνημα δημιούργησε έναν διάδρομο για να μπορέσει να βγει ευκολότερα το μοντέλο από την καλύβα του.

Η Chevy κάνει την εμφάνισή της, κι εκεί αρχίζουν τα σκούρα. Το όχημα φέρει εμφανείς φθορές, όμως το αμάξωμα φαίνεται να έχει διατηρηθεί σε σχετικά καλή κατάσταση, δηλαδή δεν έχει καμία τρύπα, βαθούλωμα ή άλλες μεγάλες γρατζουνιές. Η εικόνα δεν είναι όμοια και κάτω από το κάλυμμα.

Η κεφαλή του κινητήρα και το κάλυμμά της λείπουν, καθώς όλα δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης έκανε εργασίες συντήρησης στο αυτοκίνητό του την τελευταία φορά που το άγγιξε. Φυσικά, περνώντας στην καμπίνα, τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Μεγάλο μέρος των υφασμάτων λείπει, ενώ το πίσω μέρος μοιάζει να φιλοξενεί μια ολόκληρη οικογένεια αρουραίων. Μέσα στον χαμό, το ταμπλό βρίσκεται σε εμφανώς καλύτερη μοίρα.

Όσο για τα μελλοντικά «πλάνα» του μοντέλου, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει μάλλον να πάει το απόκτημά του για ενδελεχές service και restoration. Η ομάδα του IronTrap Garage προτείνει επίσης την αντικατάσταση του τρέχοντος κινητήρα με έναν μικρό V8, όμως αυτό απευθύνεται σε αρκετά σκληροπυρηνικούς. Βέβαια, αυτός που θα προσθέσει τη συγκεκριμένη Chevy στη συλλογή του, αναμένεται ότι θα είναι πιστός petrolhead.

Δείτε το video: