Μια Corvette C8 σε off-road καταστάσεις, με άλμα και… βουτιά σε βάλτο! (video)


Όταν ένα εντυπωσιακό sportscar αποφασίζει να βγει εκτός δρόμου, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 18/2/2023

H Chevrolet Corvette C8 είναι ένα εντυπωσιακό sportscar, με τον V8 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, που όποιος τυχερός το διαθέτει μπορεί να το απολαύσει από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι και σε ορεινές διαδρομές με στροφές. Ακόμα και σε πίστα.

Ωστόσο, ένας YouTuber από τις ΗΠΑ, ονόματι Mike, πήρε την C8 και αποφάσισε να τη δοκιμάσει σε off-road καταστάσεις. Τοχωράφι που διάλεξε ήταν «ήπιο», με αρκετά χόρτα και ελάχιστες ανωμαλίες, με αποτέλεσμα η Corvette να μην «βασανιστεί» ιδιαίτερα και μάλιστα σε ορισμένες στιγμές να μπορέσει να ντριφτάρει.

Παρόλα αυτά, η δίψα του για περιπέτεια ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Στο πρώτο από τα δύο video που αναρτήθηκαν στο κανάλι Street Speed 717 του YouTube, η Corvette δοκιμάζει να μπει, κατά το ήμισυ, μέσα σε ένα βάλτο. Οι δεξιές ρόδες ήταν αυτές που βυθίστηκαν στο νερό, με αποτέλεσμα να μείνει στη λάσπη και να χρειαστεί η ρυμούλκηση από ένα pick-up για να μπορέσει να ξεκολλήσει.

Στο δεύτερο video, η C8 δοκιμάζει τις ικανότητες της στο άλμα. Παραδόξως, το sportscar ανταποκρίνεται άψογα, χωρίς να ανοίξουν οι αερόσακοι από την «προσγείωση» στο έδαφος και χωρίς να υπάρχουν (εμφανείς, τουλάχιστον) ζημιές σε κανένα τμήμα του αμαξώματος.

Δείτε τις… off-road περιπέτειες στα video που ακολουθούν: