Μια δεκακύλινδρη BMW M6 τριακοσαρίζει στην Autobahn (Video)


Ένα ακόμα επεισόδιο αγνής αυτοκινητικής παράνοιας γράφτηκε στην ιερή άσφαλτο του γερμανικού εθνικού δικτύου με πρωταγωνίστρια μια BMW M6 και τον V10 κινητήρα των 5,0 λίτρων.

  • ΠΗΓΗ: TopSpeedGermany
  • 11/5/2020

Πολύ πριν το downsizing παρεισφρήσει στο καθημερινό διαιτολόγιο των κατασκευαστών, αποτελώντας μια ασφαλή διέξοδο στην πίεση που ασκεί κυρίως η ευρωπαϊκή ένωση για τον δραστικό περιορισμό των εκπομπών ρύπων, ακόμα και ένα τυπικό premium coupe είχε δικαίωμα στο όνειρο.

Είχε το δικαίωμα να τοποθετήσει κάτω από το καπό του έναν V10 κινητήρα χωρητικότητας 5,0 λίτρων και να κοιτάξει στα μάτια τις εξωτικές κατασκευές εκείνες της εποχής. Ο λόγος για την πρώτη γενιά της BMW M6, η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας χάρη στο TopSpeedGermany, το οποίο βάλθηκε να αποδείξει στην πράξη ότι τα άλογα δεν τα σκοτώνουν όταν γεράσουν. Αντιθέτως, τα αυξάνουν με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή, χαρίζοντας στην BMW M6 650 ίππους.

Με το καλοδεχούμενο πλεόνασμα ισχύος στις αποσκευές του, το βαυαρικό coupe δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει τη γνώριμη σε εκείνο Autobahn, σπάζοντας με χαρακτηριστική ευκολία το φράγμα των 300 χλμ./ώρα.

Πέρα από την σκληρή αλήθεια των αριθμών, ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί κανείς και στη μελωδία που παράγουν οι 10 κύλινδροι του βελτιωμένου κινητήρα των 5,0 λίτρων, η οποία ξυπνά μνήμες από τις όχι τόσο παλιές αλλά αναμφισβήτητα καλές εποχές.