Μία ειδική MV Agusta Superveloce εμπνευσμένη από την Alpine A110


Σε μία ενδιαφέρουσα συνεργασία, η Ιταλική MV Agusta αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στην Alpine A110, δημιουργώντας μία ειδική έκδοση της Superveloce 800.

  • 11/12/2020

Η MV Agusta μπορεί να μην έχει το μέγεθος μίας Ducati (και πόσο μάλλον των αντίστοιχων Ιαπώνων κατασκευαστών), για τους φίλους όμως των δύο τροχών, η εταιρία αυτή κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Ένας μικρός κατασκευαστής σπορ μοντέλων από την Ιταλία. Κάτι δηλαδή σαν την Alpine, έναν αντίστοιχα μικρό κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων από τη Γαλλία.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι δύο αυτές εταιρίες αποφάσισαν να συνεργαστούν, δημιουργώντας μία ειδική έκδοση της Superveloce 800, επηρεασμένη από την Α110. Αυτή θα κατασκευαστεί συμβολικά σε μόλις 110 αντίτυπα, με το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος των 36.300 ευρώ.

Πρακτικά, οι Ιταλοί δεν θα προχωρήσουν σε μηχανολογικές αλλαγές. Παραμένει ο τρικύλινδρος κινητήρας των 144 ίππων, καθώς και το εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων. Εκεί όμως που εστιάζουν είναι στο οπτικό αποτέλεσμα. Ένα καινούριο fairing και ένα κεντρικό, στρογγυλό φως, προσφέρουν μία ρετρό πινελιά στην όμορφη μοτοσικλέτα.

Ο χρωματισμός που έχει επιλεγεί είναι σε μπλε και λευκό, για ευνόητους λόγους, ενώ στα πλευρά της διακρίνεται ένα μεγάλο «Α» από το Alpine. Για τη σέλα χρησιμοποιείται μπλε και μαύρο alcantara, ενώ οι τροχοί είναι μαύροι, CNC.

Τέλος, διακριτικές ιταλικές και γαλλικές σημαίες επικυρώνουν αυτή τη συνεργασία. Δύο αντικειμενικά όμορφα και γρήγορα μηχανήματα οδήγησης, σε αρμονία το ένα με το άλλο.