Μία ελληνική πόλη ανάμεσα στα 5 κορυφαία road trips του κόσμου (λίστα)


Η λίστα με τους top20 προορισμούς για να οδηγήσει κανείς το αυτοκίνητό του αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας, αφού υπάρχουν συνολικά τέσσερις ελληνικές τοποθεσίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: Vladan Raznatovic/UNSPLASH, CAR AND DRIVER
  • 29/5/2023

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα για ταξιδιώτες πραγματοποίησε η online πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων DiscoverCars.com, μέσω της οποίας προσπάθησε να φτιάξει τη λίστα του 2023, με τους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με αυτοκίνητο.

Προκειμένου να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα χρησιμοποίησε περισσότερες από 150.000 κριτικές πελατών της όπου οι προορισμοί βαθμολογήθηκαν με άριστα το 10, ενώ για να προκριθεί κάθε προορισμός στην τελική λίστα θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 100 αξιολογήσεις.

Η λίστα με τους top20 προορισμούς στον κόσμο αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας αφού υπάρχουν τέσσερις ελληνικές τοποθεσίες, όσες έχει και η Αυστραλία. Πρώτη εξ αυτών είναι η Καλαμάτα η οποία βρέθηκε στην 5η θέση με βαθμολογία 9,1/10 και ανέβηκε δύο θέσεις σε σχέση με το 2022.

Το Car and Driver στην Καλαμάτα με Opel Corsa.
Το Car and Driver στην Καλαμάτα με Opel Corsa.

Στην 8η θέση είναι η Κεφαλονιά (διατήρησε την περυσινή της θέση), στην 14η θέση η Κως και στην 19η θέση η Ζάκυνθος.

ΚατάταξηΠροορισμός
1. Μπρατισλάβα, Σλοβακία
2. Ροβανιέμι, Φινλανδία
3. Βικτώρια, Σεϋχέλλες
4.Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
5. Καλαμάτα, Ελλάδα
6.Ελσίνκι, Φινλανδία
7,Κοπεγχάγη, Δανία
8.Κεφαλονιά, Ελλάδα
9.Περθ, Αυστραλία
10.Αδελαΐδα, Αυστραλία
11.Ανκόνα, Ιταλία
12.Μπριτζτάουν, Μπαμπάντος
13.Χόμπαρτ, Αυστραλία
14.Κως, Ελλάδα
15.Λόνσεστον, Αυστραλία
16.Πόντα Ντελγάδα, Πορτογαλία
17.Σκόπια, Β. Μακεδονία
18.Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία
19. Ζάκυνθος, Ελλάδα
20.Μπουργκάς, Βουλγαρία

Η πρωτιά πήγε στην Σλοβακία και την Μπρατισλάβα, ακολούθησε το Ροβανιέμι της Φινλανδίας και στην τρίτη θέση βρέθηκε η Βικτώρια στις Σεϋχέλλες. Η τελευταία κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της σε σχέση με την περυσινή κατάταξη, ενώ η Μπρατισλάβα ήταν 10η και το Ροβανιέμι 4ο.

«Κάθε χρόνο, οι πελάτες μας μάς παρέχουν πληροφορίες από τον πραγματικό κόσμο με βάση τις δικές τους εμπειρίες, οδηγώντας σε καθεμία από αυτές τις χώρες. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε ποιες χώρες θα μπορέσουν να εισέλθουν στην πρώτη 20άδα και πώς συγκρίνεται η λίστα με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, φέτος, είδαμε πολλούς νέους προορισμούς και είναι ενδιαφέρον ότι μερικές από τις πόλεις με την υψηλότερη θέση για το 2022 δεν κατάφεραν να μπουν στις 20 πρώτες φέτος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ετήσιες εκθέσεις είναι σημαντικές, καθώς τόσα πολλά μπορούν να αλλάξουν σε μόλις 12 μήνες», δήλωσε για την έρευνα ο Aleksandrs Buraks, υπεύθυνος ανάπτυξης του DiscoverCars.com.

Πηγή: DiscoverCars.com